Kreće šesta dobrotvorna akcija ‘Petaka za đaka’

Udruga P.O.I.N.T. iz Križevaca i ove jeseni ponosno pokreće dobrotvornu akciju Five4Kids ili “Petaka za đaka”, s ciljem božićnog darivanja djece s posebnim potrebama Križevaca. Šestu godinu zaredom volonteri P.O.I.N.T.-a s ljudima dobre volje iz drugih gradskih udruga, ustanova i društava organizirat će nekoliko javnih kulturnih događanja na kojima će prikupljati donacije za poklone učenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te štićenicima križevačke Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom. Osim financijskih donacija na namjenski žiro-račun akcije 2402006-1400004747, prihvaćaju se i materijalne donacije potrebne osobama s posebnim potrebama, poput školskog i didaktičkog pribora, dječjih knjiga, prehrambenih i higijenskih proizvoda i dr.

Kao i prošlih godina, glavna događanja FIVE4KIDS bit će dobrotvorni koncerti s kojih će sav prihod ići u korist akcije, a žanrovski će publika moći uživati u različitim glazbenim izričajima. Tako će se već ove nedjelje 22. studenog od 19 sati u Podrumskoj dvorani Hrvatskog doma održati Večer klasične glazbe na kojoj će nastupiti nastavnici Glazbene škole Alberta Štrige, a posjetitelji će moći dati dobrovoljne priloge na ulazu. Dva tjedna kasnije u Klubu kulture održat će se koncertni vikend FIVE4KIDS, koji će u petak 4. prosinca ponuditi Večer starog rocka uz veterane križevačke rock-scene okupljene pod imenom VISoki tlak i neumornog DJ Merryja, dok će dan kasnije, u subotnjoj Večeri žestokog zvuka nastupiti zagrebački Barun Tenk, uz potporu Warp Popa u izdanju onoprostornog dvojca Kirk&Spock. Ulaznica za svaki od koncerata u Klubu kulture stajat će 25 dobrotvornih kuna.

U mjesec dana akcije volonteri P.O.I.N.T.-a također će koordinirati aktivnosti prikupljanja financijskih i drugih materijalnih sredstava, a u te svrhe otvoreni su i namjenski žiro-računi na koje građani mogu donirati željeni iznos za FIVE4KIDS: 2402006-1400004747 (kunski) te 71304000-1862413 (devizni). Godine 2004. Križevčanka Brigita Alilović osmislila je naziv ove akcije u želji da probudi humanitarni duh kod sugrađana za doniranjem makar i pet kuna, a isti poziv neka vrijedi i dalje. Primatelj uplata je udruga P.O.I.N.T. s adresom Tomislavova 27 u Križevcima. Akciju su pri samom početku već podržali Glazbena škola Alberta Štrige, Udruga K.V.A.R.K., Pučko otvoreno učilište Križevci, Klub kulture Križevci, poduzeća Grafocentar i Glazbeni forum te sugrađani volonteri. Medijski pokrovitelji čitave akcije su www.krizevci.info, www.soundguardian.com te www.glazbeni-forum.com.

Križevački Centar pohađa šezdesetero djece. Uz mentalnu retardaciju prisutne su i druge teškoće: autizam, cerebralna paraliza, Downov sindrom, hiperaktivnost, epilepsija, nerazvijen govor, tjelesna invalidnost, poremećaj u ponašanju. Veliki broj djece živi u teškim materijalnim uvjetima, socijalno su ugrožena i potječu iz obitelji kojima je potrebna socijalna skrb. Uz djecu iz Centra, za pedesetak odraslih osoba i djece predškolske dobi s posebnim potrebama brine se i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, smještena u samom Centru. Zahvaljujući akciji FIVE4KIDS, stotinjak osoba s teškoćama u razvoju iz Križevaca već pet godina zaredom ima radosniji Božić, uz bogate darove prilagođene njihovim uzrastima i potrebama. Učinimo im i ovaj Božić 2009. posebnim, na što će nam njihove iskrene i prijateljske duše uzvratiti na najljepši mogući način – osmjehom i zagrljajem!

Vezano

Komentari su zatvoreni.