‘Žapci’ traže prolaz u kupu

U srijedu će na parketu Modeca u 18 sati Gorica pokušati spustiti rampu Križevcima za prolaz u kupu Krešimira Čosića i tako prekinuti niz križevačkih kup-pobjeda. Srijeda je do sada, u svakom slučaju, bio uspješniji i sretniji dan za križevačku momčad od trostrukog vikend-posrtanja u prvenstvu drugoligaša na Sjeveru. Križevačku ekipu, uzdrmanu ligaškim porazima, novi trener Zirdum ubrzanim ritmom pokušava pretvoriti iz „udruge građana“ u kvalitetnu, složnu i goropadnu momčad koja će znati odgovoriti svim izazovima na terenu.

Križevački navijački puk doista ne može imati primjedbi na igračke prezentacije Žabaca srijedom, u kupu. Srijedom je uvijek bilo spektakularno i u gledalištu, ali i uspješno na terenu. Žapci su uz pomoć krcatih tribina, sa četiri uzastopne pobjede, izborili zasluženu šansu da eventualnom pobjedom nad Velikogoričanima dospiju u kup bubanj sa prvoligašima! A to bi doista bio sjajan uspjeh mladog križevačkog kluba već u drugoj godini postojanja i prigoda da ipak ove sezone gledamo u Križevcima prvoligašku košarku.

To neće biti nimalo lako. Gorica, trenutno trećeplasirana momčad drugaligaškog Centra, ušla je u tekuću sezonu s velikim ambicijama, temeljenim na kvalitetnom igračkom kadru i znanju i iskustvu šefa struke  Jenkača. Jedina dva ligaška poraza doživjeli su od Zrinjevca i Mladosti – dvije prvoplasirane momčadi A2 Centar. Prisjetite se kakve su dvije utakmice odigrali žapci protiv Mladosti – Cedevite 2! A poraz u Podsusedu došao je nakon što im se kolo ranije teško ozlijedio stožerni igrač Pero Prce. No, ostalo je kod njih još puno mladosti i kvalitete – prije svih osamnaestogodišnjak, Cibonin kadar, Toni Brnas i sjajni, dvadestogodišnji Luka Katura – udarne igle mladog velikogoričkog sastava.

Namjerno ne spominjem dvije pripremne, prijateljske utakmice koje su odigrali Križevčani i Velikogoričani još u ranoj fazi priprema jer su ti ogledi igrani šarenim postavama i ne mogu biti pokazatelj odnosa kvalitete ta dva sastava.
U svakom slučaju iz križevačkog kluba još jednom najavljuju sjajno ozračje na tribinama i oko terena, i pozivaju navijače da ponovo napune Modec do krova i tako pomognu Zirdumu i njegovim Žapcima da naprave korak dalje u kupu i vrate Križevce na pobjedničke staze.

Vezano

Komentari su zatvoreni.