Stoljeće križevačke nogometne priče uskoro se predstavlja javnosti

Krajem prošloga mjeseca iz tiska je izišla knjiga “Križevačka nogometna priča 1909 – 2009” o stoljeću nogometnog sporta u Križevcima i potkalničkom  Prigorju, autora Ivana Majdaka iz Križevaca. Autor, inače zaposlenik HT-a i nekadašnji sportaš, na 347 stranica  monografije podsjetio je na povijest nogometa pod Kalnikom.

 U knjizi koju je tiskao u vlastitoj nakladi, podsjeća na stoljeće postojanja organiziranog igranja nogometa u gradu i okolici, od prve službene utakmice 1909. godine između križevačkog kluba “Velebit” i “Viktorije” iz Sv. Ivana Zeline, koja je završila pobjedom Križevčana, do današnjih klubova, igrača i polaznika škole nogometa, iz grada i četiri okolne općine.

 

Objavljene su stotine imena i fotografije svih nogometaša koji su igrali u Križevcima i okolici tijekom proteklog stoljeća. Promocija knjige upriličit će se čim autor predgovora Miroslav Ćiro Blažević uhvati slobodan dan, najavljuje Majdak. Ovih dana prve je primjerke knjige Majdak darovao svojim sugrađanima, najstarijim igračima i nekadašnjim čelnicima križevačkog kluba, među inima i Zdenku Premzlu, o kojima u ovom sportsko-povijesnom djelu postoji zapis.

Vezano

Komentari su zatvoreni.