Općini Sveti Petar Orehovec 11 milijuna kuna

Ovih dana na području općine Sveti Petar Orehovec počinje realizacija četiri projekta ukupno vrijedna 11 milijuna kuna. Riječ o sanaciji prometnica, čišćenju vodotokova i dva projekta opskrbe vodom, a poslove će sufinancirati država i Županija, pojasnio je načelnik Drago Matus.

Najviše će, sedam i pol milijuna kuna, biti uloženo u izgradnju sekundarnog vodovoda dugačkog 20 kilometara. Radovi počinju uskoro, rekao je Matus, te pobrojao sela koja bi trebala dobiti vodu:
spo1 0’16” „Naselja su Bočkovec, Brdo Orehovečko, Zamladinec, Guščerovec, Selanec, Međa, Sveti Petar Orehovec, Selnica Miholečka, Podvinje Miholečko, Mikolec, Vinarec i naselja Gornji Črnčevec i Hrgovec“

Drugi projekt je izgradnja vodospreme u naselju Dedina, vrijedne milijun kuna a radovi bi trebali početi do kraja mjeseca, rekao je orehovečki načelnik. Treće veliko ulaganje na području općine je čišćenje vodotokova. U iduće tri godine u taj će posao biti uloženo više od milijun kuna, a obuhvatit će Kamešnicu, Klenovec, Selnicu, Črnec i druge potoke te pritoke Selnik, Vrhovčec, Šiprač, Guščerovec.

– Sada je u tijeku čišćenje i uređenje vodotoka na našem području. Do ove su godine, na žalost, sva ulaganja bila samo kap u moru potreba ako se uzmu u obzir veliki broj vodotoka i njihova dužina – naglasio je Drago Matus.

Ukupno se planira čišćenje oko 20 kilometara vodotokova, a projektom je obuhvaćena i zaštita staništa ptica, istaknuo je načelnik Drago Matus. Četvrto kapitalno ulaganje čija je realizacija pred početkom je milijun i 300 tisuća kuna vrijedna sanacija dvije prometnice dugačke oko kilometar i pol; cesti u naseljima Gorica Miholečka i Bogačevo Orehovečko.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.