P.O.I.N.T. organizira pripreme za državnu maturu

Križevačka udruga P.O.I.N.T. od danas poziva maturante na pripreme iz hrvatskog jezika, matematike, fizike i kemije za polaganje ispita na državnoj maturi koja se od iduće godine održava u Hrvatskoj kao kvalifikacijski postupak za upis na većinu fakulteta. Pripreme će se održavati subotama u učionicama Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, koja je i partner u projektu, dok su predavači mladi stručnjaci iz lokalne zajednice. Brošure s prijavnicama će se tijekom dana distribuirati učenicima triju srednjih škola u Križevcima, a moguće se prijaviti i putem Weba, e-maila te osobno već ove subote u gimnaziji. Važno je spomenuti da je broj polaznika ograničen.

Kako bi se osigurala financijska održivost ovog sedmomjesečnog projekta, a ujedno i odgovornost te redovitost u sudjelovanju, polaznici će plaćati naknadu za pripreme koja ovisi o kombinaciji predmeta koje odaberu, a varira od 250 do 1000 kuna.
– Trudili smo se maksimalno izaći ususret maturantima i njihovim roditeljima u ovim kriznim vremenima, a cijene su postavljene prvenstveno radi preciznije evidencije polaznika, kao i pravilnog formiranja grupa, objasnio je voditelj projekta Mario Rajn, inače član upravnog odbora P.O.I.N.T.-a te udrugin kandidat za naredni mandat Gradskog savjeta mladih. Također je dogovoreno sudjelovanje Grada Križevaca u pokriću dijela troškova.

Među obaveznim predmetima na državnoj maturi su hrvatski jezik i matematika, za čiji ispit pripreme traju 70 nastavnih sati i to na osnovnoj i višoj razini, ovisno o potrebama polaznika s obzirom na izbor fakulteta. S gotovo upola manjim fondom od 38 nastavnih sati nude se pripreme iz izbornih predmeta – fizike i kemije. Radne grupe i satnica bit će formirani po završetku prijava, za što je rok već ovaj petak 6. studenog. Pripreme će se održavati u trosatnim blokovima koji počinju u 8, odnosno 11 sati.
– Ideja projekta je omogućiti drukčiji pristup materiji i gradivu koje je obuhvaćeno ispitnim katalozima, a zasniva se na mnoštvu zadataka i ciljanom rješavanju problema, ističe Rajn, i sam apsolvent inženjerske matematike na zagrebačkom PMF-u.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.