Grad konačno preuzeo bivši Dom HV-a ali još ne zna kojim novcima ga obnoviti

Godinu dana nakon odluke Vlade o darovanju Križevcima bivšeg Doma Hrvatske vojske, Ministarstvo obrane je danas i službeno predalo gradonačelniku Branku Hrgu dokument kojim Grad Križevci postaje vlasnik već zapuštene zgrade. Zahvalivši Velimiru Aniću iz ministarstva na darovnici, Hrg je i otvoreno priznao pred novinarima da osim zadovoljstva ima i obvezu kako namaknuti novac za obnovu zgrade u kojoj se nalaze udruge proistekle iz Domovinskog rata.

Zbog dotrajalih električnih instalacija i vlage u prostorijama trenutni korisnici ne smiju koristiti grijalice i druge uređaje. Samo za popravak krovišta treba 1,2 milijuna kuna, dok će za cijelu zgradu, inače procijenjenu na 3 milijuna, trebati pronaći oko 5 milijuna, kako je to najavljeno na nedavnom kolegiju gradonačelnika.

 

Danas prije službene primopredaje je počelo i krpanje krova kako bi se prije jesenskih kiša spriječilo prokišnjavanje i još veće štete. Nakon obnove doma Grad je obvezan prenamijeniti zgradu za društvene i kulturne potrebe, no pitanje je kada, budući da je potrebno priskrbiti financijska sredstva za dovođenje objekta u upotrebljivo i zadovoljavajuće stanje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.