Zabava na Las Lajasu – plaži ili ‘raju’ na Zemlji?

Las_Lajas_esqueleto_estrell.jpgLas Lajas je plaža koja se nalazi blizu granice Paname i Kostarike na
strani Tihog oceana. Za razliku od drugih visoko posjećenih plaža koje
vrve turistima, ljepota ove plaže je njena prostrana obala koji je
pravi raj za ljude koje traže mir uz more i prirodu.
Na ovome mjestu se
može odmoriti u kolibicama koje su vješto raspoređene po obali,
ostavljajući razmak između svake i time davajući koliko-toliko
privatnosti posjetiteljima koji odluče tu boraviti jedan ili više dana.

Las_Lajas_cabanas.jpg

Osim koliba, iznajmljivanje malih apartmana za veće grupe je dostupno isto kao i posebno mjesto za šatore ljubitelja kampinga. Tropsko sunce i vlažna klima mogu zavarati turiste tijekom dana, tako da je po noći neophodno u ovoj panamskoj regiji ipak ponijeti duge hlače i majice sa dugim rukavima.

Las_Lajas_plazica.jpg

Las_Lajas-atardecer_1.jpgOvom prilikom, pun mjesec i savršeno nebo potaklo me na šetnju uz obalu, gdje sam nakon pola sata hoda naišla na plavu zastavu koja je kolcem uzdignuta nasred plaže, a reggae muzika je odjekivala nedaleko od mjesta na kojem sam se nalazila.

Zvukovi su me privukli i usred palminih šuma se, na moje iznenađenje, nalazi i DJ koji je miksao reggae i techno muziku. Ispred DJ-ove priproste kabinice ekipa pleše, a malo dalje se nalazi i bar.

Većina ljudi komunicira engleskim jezikom, a kasnije sam saznala da dolaze iz Nizozemske, Argentine, Amerike, Njemačke, Kolumbije i Paname, te su isto tako, pukim slučajem, naišli na ovaj tulum ni usred čega.

Las_Lajas_plaza.jpg

Artesania.jpgNa panamskim se plažama može susresti razne umjetnike i obrtnike koji prebiru po školjkama raznih veličina i boja kojima onda prave lančiće, narukvice, naušnice i razne druge rukotvorine koje se dosta dobro prodaju, koliko Panamcima toliko i radoznalim turistima.

Još interesantnije je doručkovati s ljudima iz plemena Ngobe-Bugle, jedne od panamskih zajednica Indijanaca koji žive u obližnjim prašumama. Zajednica Ngobe-Bugle njeguje vlastiti jezik i tradicije koje, kako starješine kažu, svakim danom sve više nestaju, a mladi se sve više bore za odlazak u moderan svijet u potrazi za boljim životom. Naime, oni često odlaze u potragu za poslom u obližnje gradove.

Las_Lajas_trespalmeras.jpg

Toliko u ovom Pismu iz Paname, uz pozdrav!

Las_Lajas_grupo.jpg

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.