Tek izabrana ravnateljica prozvana za zlostavljanje

Izbor novog ravnatelja u križevačkoj OŠ Vladimir Nazor uzbunio je duhove  u školi i samome gradu  jer se proširila priča da je jedna od petoro kandidata, nastavnica glazbene kulture Sanja Petranović izabrana po političkoj pripadnosti, jer je članica HDZ-a iz gradske koalicije na vlasti.

 U anonimnoj prijavi, koja je stigla  i do Večernjaka, navodi se da je ona ujedno fizički zlostavljala jednog učenika  5. razreda te  da je o tome ravnatelj Ivan Novosel, koji odlazi u mirovinu, obavijestio i Darka Jambrekovića, predsjednika Školskog odbora, inače člana SDP-a.  Jambrekoviću autor prijave stavlja na dušu i to što nije članovima  odbora  dao na glasovanje svih pet kandidata, iako su zadovoljili uvjete, nego samo prijedlog za  Sanju Petranović i nastavnicu matematike Dubravku Sokač.

– Ovom izboru može prigovoriti samo onaj tko ne poznaje postupak, jer se Školski odbor između petoro kandidata opredijelio za dvije nastavnice. Glasovanje je bilo tajno i gospođa Petranović je dobila 5 , a druga kandidatkinja 4 od  ukupno devet glasova, kaže Jambreković, inače pravnik u poduzeću Radnik. Među 9 članova  Školskog odbora, od kojih je petoro vanjskih, a četvoro iz redova zaposlenika škole,  nalaze  se i dvoje nastavnika  koji su se i sami kandidirali za  ravnatelja.

Što se tiče  opaske o navodnom zlostavljanju jednog učenika, Jambreković tvrdi da ga o tome  prije izbora nitko nije obavijestio, a  da je o tome čuo glasine tek nakon izbora. Sanja Petranović opovrgava  da je ikoga zlostavljala i tvrdi da je tu priču tjedan dana prije izbora zacijelo zlonamjerno lansirao netko od kandidata za ravnatelja.

– Javila se i jedna majka koja je to tvrdila, pa je o tome u školi sastavljen jako tendeciozan zapisnik koji zato nisam željela potpisati. O mom radu u školi i vođenju pjevačkog zbora svjedoče brojna priznanja i pohvale, kaže nova ravnateljica koja o svom izboru očekuje i suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja  i športa.

O cijeloj priči do jučer službeno nije ništa znao prof. Mladen Tenodi, pročelnik  upravnog odjela  za društvene  djelatnosti, iako je grad osnivač i financijer osnovnih škola.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.