Neka akteri zbivanja u ‘Podravki’ preuzmu odgovornost

KRIŽEVCI Županijski vijećnici o “Podravki” Već je narušen poslovni ugled kompanije u zemlji i svijetu, no tvrtka i njezini zaposlenici ne smiju biti slučaj – poručuju vijećnici Koprivničko-križevačke županije
Pozivaju se akteri koji su svojim radnjama narušili poslovni ugled ove prehrambene tvrtke u zemlji i svijetu da preispitaju vlastitu ulogu u nanijetoj šteti i sukladno tome iz moralnih razloga preuzmu odgovornost.

To je jednoglasni zaključak vijećnika Koprivničko-križevačke županije s današnje sjednice Županijske skupštine u Križevcima, a na poticaj Kluba vijećnika  SDP-a, u čije su ime to obrazložili Stjepan Henezi i Nikola Novosel. Jer, kako su rekli, prehrambena industrija “Podravka” i sve što se oko nje ovih dana događa prevažno je pitanje da se o njemu ne izjasne i županijski vijećnici, bez obzira na to što županija ne sudjeluje u vlasništvu “Podravke”.
“No, ne smije se dopustiti da sama ‘Podravka’ postane slučaj, kao ni njenih 6000 zaposlenih i barem još nekoliko desetaka tisuća ljudi koji poslovno na neki način surađuju i ovise o njoj”, kazao je Henezi. Nikola Novosel je, pak, podsjetio kako je prije nekoliko godina upravo tadašnji župan Josip Friščić (HSS) prvi upozorio na neke nezakonite pojave u “Podravki”, o čemu se potom zašutjelo.

Današnji župan Darko Koren (HSS) ponovio je da osobno prvi ne “tolerira moguće nezakonite radnje i svaki oblik gospodarskog kriminala vezano uz događanja u kompaniji Podravka'”. Istodobno je Koren bio protiv toga da se na skupštini otvara rasprava samo na osnovu objavljenih novinskih napisa. “Time ne bismo nikako pomogli Podravki, a ako treba predlažem posebnu tematsku županijsku skupštinu kad dobijemo relevantne rezultate istrage mjerodavnih državnih tijela i institucija”.

S time se složio i Damir Felak (HDZ), predsjednik županijske skupštine prihvativši pak inicijativu vijećnika  SDP-a.

Oni su zajedno sa županom Korenom predložili zaključak kojim su vijećnici svih stranaka potvrdili njegov stav o nultoj stopi tolerancije spram nezakonitim radnjama, ali ne samo u “Podravki” nego i u drugim gospodarskim subjektima u županiji. Istodobno vijećnici su se zauzeli “za potrebu dinamiziranja istražnih aktivnosti nadležnih tijela radi utvrđivanja zakonitosti poslovanja u ‘Podravki'”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.