Kuglači ‘Elektre’ KŽ bolji od kolega iz ‘Elektre’ VŽ

U petak 18.9. na Kuglani 2 u Koprivnici, odigrano je prvo kolo 3. HKL regije sjever. Kuglači “Elektre” Križevci na početku svoje druge ligaške sezone ugostili su ekipu “Elektre” iz Varaždina. Već smo u najavi rekli da će ta utakmica biti tvrda i ne izvjesna i nismo se prevarili. Premda je na tribinama prevladavalo prijateljsko ozračje, popraćeno isključivo navijanjem “Elektra, Elektra”, na stazama su igrači vodili prave bitke.


Križevčani nastupaju u sastavu iz najave. Prvi s igrom kreću Zvonimir Posavec i Miroslav Tkalec.

Posavec s 560 srušenih čunjeva (čime zaslužuje titulu igrača utakmice), uvjerljivo pobjeđuje protivnika. Tkalec s dva odlična i dva malo nesigurnija seta, ruši 538 čunjeva također pobjeđuje, čime je ukupna razlika od 52 čunja već nakon prvog para otišla na stranu križevačkih kuglača. Sakupljena prednost trebala je donijeti mirniji nastavak drugom paru, međutim nije tako bilo.
Ivan Šimatović i Tomislav Sanković koji su izašli na stazu, prikazali su sve samo ne svoju prepoznatljivu igru. Nervoza je bila zamjetna na oba igrača, a posebno na Šimatoviću koji sa srušenih 483 definitivno nije imao svoj dan. Sva stečena prednost tu bi se istopila, da Sanković u završnici utakmice ne pritišće i s 542 čunja pobjeđuje protivnika, te zadržava prednost ekipe na 37 čunjeva.
Za vrijeme igranja zadnjeg para grizli su se nokti u publici.
Marijan Kirin i Zlatko Kadović trebali su za pobjedu ostvariti barem jedan igrački bod i sačuvati ukupnu prednost u čunjevima. Kirin u dva solidna seta, ali i u dva neprepoznatljiva seta ruši tek 492 čunja, čime gubi bod i 39 čunjeva s konta ekipe. Kadović u izjednačujućoj i tvrdoj utakmici uspijeva ostvariti pobjedu. Sa srušenih 527 čunjeva zadržava prednost “Elektre” Križevci na samo 11 čunjeva.
U igračkom djelu utakmice Križevčani pobjeđuju 4:2, međutim malih 11 čunjeva odn. (3142 : 3131), dijelio ih je od potencijalne podjele bodova. Pobijediti tako jaku ekipu, kao što je “Elektra” Varaždin, koja je zasigurno konkurent za sami vrh ljestvice i to uz “kiksanje” dvojice igrača, samo je dokaz snage križevačkih kuglača  i najava još puno dobrih utakmica ove sezone.
Sljedeća utakmica odigrat će se već 23.09., u 20:00 na novoj kuglani “Drava” u Varaždinu, protiv domaćina KK “Obrtnik” iz Varaždina.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.