Motorkom na još dva stabla kestena Nemčiću u spomen

U spomen na 160. obljetnicu smrti književnika i pjesnika, putositničara Antuna Nemčića, na koju se zaboravilo, Grad Križevci je danas, umjesto cvijeća ili vijenca na njegov spomenik u parku koji nosi njegovo ime, položio motorne pile na još dva stabla kestena.

Time su ostvarene najcrnje prognoze građana da će nekadašnja zelena gradska oaza ostati bez duše i prepoznatljivog drvoreda. Gradski oci su to uporno opovrgavali, ili pak stručno povjerenstvo nije dobro odradilo svoj posao prilikom pregleda (bolesnih?) stabala. Sječu još dva stabla navodno su savjetovali neovisni šumarski stručnjaci iz Zagreba.

Križevački šumar Zdravko Leljak, pak, nije uvjeren da je uistinu trebalo posjeći sva stabla.
No, nadzorni inženjer Marko Kašik objašnjava da se mlada stabla kestena “nisu uklapala u projekt sadnje četrdesetak novih sadnica na Nemčićevu trgu”. Ostat će, kaže, stabla na sjevernoj strani pred zgradom Gradske galerije, kojima stručnjaci prognoziraju još oko pet godina života.
Križevčanin Mladen Rutalj, očevidac sječe, pita zašto se onda oko stabala uređivalo betonske okvire ako se znalo da stabla treba srušiti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.