U križevačkom odmaralištu na Pagu ukupno 500-tinjak gostiju

PAG/KRIŽEVCI – Kao i proteklih 40-ak ljeta, i ovoga križevački i školarci susjednih općina borave u gradskom odmaralištu na otoku Pagu. No sezonu su ponovno otvorili i zatvorit će ju umirovljenici, doznajemo od Draženka Kovačića iz Zajednice športskih udruga Grada Križevaca.
– U križevačkom odmaralištu ove godine imamo 13 smjena, od toga su dvije smjene umirovljenika. Prva je bila od 8. do 15. lipnja i to ‘Mariške’ i štićenici Dom za starije i nemoćne osobe iz Koprivnice, a zadnja smjena od 31. kolovoza do 9. rujna bit će križevački umirovljenici, rekao je D. Kovačić.

Poslije prve i prije posljednje grupe umirovljenika u zgradi sa 51 krevetom na paškom Trgu svetog Jurja ljetovat će ukupno 11 smjena osnovnoškolaca, a priliku za ljetovanje po vrlo povoljnih 1.180 kuna imaju ili će imati ne samo križevački učenici.
– Imali smo jednu smjenu OŠ ‘Reka’ i koprivničkog Doma za djecu ‘Svitanje’. Upravo danas na Pag je otputovala grupa osnovaca iz Kalnika i Gornje Rijeke, a za njima slijede učenici iz Svetog Petra Orehovca. Za sve je cijena 1.180 kuna, u što je uključen prijevoz, smještaj i prehrana, te osiguranje za vrijeme boravka u našem odmaralištu, znači kompletno sve je u to uračunato, rekao je Draženko Kovačić. (RKC)

U svakoj smjeni jedan nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture održava školu plivanja, a ostali voditelji vode brigu o drugim sadržajima kako ljetovanje djeci ne bi bilo samo kupanje i sunčanje. Kako u smjenama ljetuje prosječno 40-ak učenika ili umirovljenika, račun govori da će ovog ljeta priliku za jeftinije brčkanje na Jadranu iskoristiti više od 500 Podravaca i Prigoraca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.