Auto-Info: Honda Civic 4V 1.8 ES MT

Danas limuzine u srednjoj klasi nisu odveć tržene. Stoga ponuđeni automobil mora biti drugačiji, privlačniji – jednostavno bolji. Da li je to Honda uspjela sa limuzinskom izvedbom Civica provjerite u nastavku.

Civic je na hrvatskom tržištu sveprisutan od raznih godišta do karoserijskih izvedbi. Uvijek je nosio naljepnicu mladenačkog i dinamičkog, da ne kažemo sportskog automobila. A starija populacija je cijenila ove automobile zbog velike pouzdanosti i izdržljivosti. Civic u hatchback izvedbi je većinom dobio pozitivne kritike. Zašto samo većinom. S obzirom da se njegov odveć hrabri dizajn s sviđa baš svima još je dobro i prošao. Za one malo smirenijeg duha i ozbiljnijeg pristupa nastupa Civic Sedan.

Civic Sedan dizajnom daje do znanja kako je dinamičan i mladenački automobili, a opet ako pripadate starijoj populaciji i dovezete se sa svojim Civicom nitko neće reći da proživljavate pubertet iznova. Upravo kombinacija razigranosti i ozbiljnosti ovom modelu će donijeti zavidan uspjeh jer nudi za svakoga ponešto.

U unutrašnjosti je priča više naklonjena spomenutoj mlađoj populaciji. No, neka vas ne zavara svemirski izgled kontrolne ploče. Sve je tamo gdje treba biti, dostupno i ergonomično. Mjerni instrumenti koji su kombinacija digitalnih pokazivača i analognog  obrtomjera  nude zavidnu preglednost u svijetlo plavoj boji i ništa (iako bi pomislili drugačije) ne odvraća pažnju sa ceste. Prostora u unutrašnjosti ima napretek za klasu i sprijeda i straga. Sjedala nude zavidnu udobnost dok drže vaše tijelo u centru i pri većim brzinama. Mala zamjerka ide niskom prtljažnom prostoru čija visina jednostavno nije dovoljna za prijevoz višljih stvari.

Testirani primjerak je bio opremljen 1.8-litrenim benzinskim agregatom koji je u najmanju ruku odličan. Spomenuti agregat možda i nije najsretnije rješenje za obiteljsku „vozilicu“ s obzirom kako ovakvi automobili većinom dolaze sa dizelskim agregatom, no uvijek postoji ali… Ovaj agregat je zamišljen da nudi performanse 2.0-litrenog, a potrošnju 1.6-litrenog agregata. Bilo kako bilo, Hondi je to uspjelo. Solidnih 140 konjskih snaga vuče ovu limuzinicu sasvim pristojno i u svakoj brzini se možete voziti prilično brzo, a da samo jedva dodirujete papučicu gasa. Iako je Honda poznata po svojoj ljubavi prema okretajima, ovaj motor nudi linearno ubrzavanje od „podruma“ pa sve do vrha. Sve nabrojeno rezultira potrošnjom dosta ispod 8 litara, a teška noga neće baš lako doći do potrošnje od 10 litara. Sve u svemu vrlo pristojni rezultati za 140 konja snažan benzinac. Svemu tome pridonosi i odlično proračunat 6 brzinski ručni mjenjač.

U vožnji Civic nudi zavidnu udobnost uz priličnu dozu sportskog duha. Odlično riješena mehanizacija ukomponirana sa 140 konja snažnim agregatom će vam nerijetko izmamiti osmijeh na lice. Onim okorjelim trkačima možda će malo smetati mekaniji zadnji kraj. Kod pretjerivanja javlja se lagano predupravljanje i tu uskače elektronika. Sve u svemu odlično riješenje za ozbiljnije ljude koji se žele tu i tamo brže provozati. Ubrzanje od 9.3 sekunde i maksimalna brzina od 200 km/h zadovoljiti će sve potrebe ciljanih korisnika ovog automobila.

Više na Auto-Info.hr.

Vezano

Komentari su zatvoreni.