Osmero mladih ljeto provodi volontirajući u knjižnici

KRIŽEVCI – Križevačka Knjižnica ‘Franjo Marković’ nije od 1. srpnja zaposlila osam novih djelatnika, no upravo toliko mladih od tog datuma ljetne dane provodi marljivo radeći, kako na njezinom Dječjem tako i na Odjelu za odrasle. Riječ je o malim knjižničarima i nešto većim volonterima.
– Kao i prijašnjih godina, na Dječjem odjelu imamo male knjižničare. Njih je trenutno petero, to su djeca od četvrtog do osmog razreda, rade dva sata dnevno. Oni se uče snalaziti u knjižnici, uče kako se slažu i raspoređuju knjige na police, izdvajaju oštećene knjige i pomažu npr. kod izrade plakata po potrebi. Pomažu knjižničaru sve što treba, ispričala je djelatnica Knjižnice Martina Poturiček.

Na Odjelu pak za odrasle volontiraju tri djevojke, gimnazijalke ‘Ivana Zakmardija Dijankovečkog’ i rade slične poslove kao i mladi knjižničari, a Martina Poturiček dodaje da su i jednako vrijedne. Iako je rad svih osmero dobrovoljan, u Knjižnici su ih ipak odlučili i nagraditi.
– Nagrada je besplatna godišnja članarina i posudba knjiga, a naši volonteri mogu se koristiti internetom kad god žele. Oni su zadovoljni nagradom, mi smo zadovoljni njima i njihovom pomoći, jer su vrlo vrijedni, zaključila je M. Poturiček.

Vezano

Komentari su zatvoreni.