Kristina poginula, Danijel diše, kćerkica ne zna za majčinu smrt

Stravičan prizor prometne nesreće šokirao je brojne mještane koji su nakon snažnog treska i škripanja metala i plastike od straha i znatiželje izašli iz svojih dvorišta. Zatekli su dva nepomična tijela kako leže na kolniku

KOPRIVNICA – Na Križevačkoj cesti u utorak se dogodila teška prometna nesreća od čijih posljedica je kasnije u bolnici preminula 25-godišnja Kristina Zemljak iz Malih Sesveta pored Križevaca. Nesretna je 25- godišnjakinja bila suvozačica na motociklu honda kojim je njezin suprug, 30-godišnji Danijel Zemljak, upravljao u smjeru Zagrebačke ulice. U jednom im je trenutku, uključujući se u promet s parkirališnog prostora trgovine, upravljajući fiat unom pod utjecajem alkohola od 2.38 promila prednost oduzeo 54-godišnji Martin Tucelj iz Koprivnice. Došlo je do snažnog sudara motocikla i osobnog automobila. Motocikl je od siline udarca odbačen na biciklističko-pješačku stazu gdje je udario u betonsko- metalnu ogradu kuće nakon čega su supružnici Kristina i Danijel pali na pješačku stazu. Tijekom slijetanja, udarca u ogradu i pada oboje su se teško ozlijedili, a stravičan prizor prometne nesreće šokirao je brojne mještane koji su nakon snažnog treska i škripanja metala i plastike od straha i znatiželje izašli iz svojih dvorišta. Zatekli su dva nepomična tijela kako leže na kolniku i odmah pozvali hitnu pomoć. Vrlo brzo su na mjesto tragedije stigli djelatnici koprivničke Hitne pomoći. Danijelovo stanje bilo je vrlo ozbiljno, no njegovog je supruzi Kristini prestalo kucati srce tako da su liječnici primjenom elektrošokova počeli postupak oživljavanja. Nakon što su je na trenutak uspjeli reanimirati odmah su krenuli u bolnicu gdje su ih na hitnom odjelu čekali dežurni liječnici. Kristina Zemljak preminula je u 00.45 sati, a bitka za život njenog supruga još uvijek traje. Prema posljednjim, šturim, informacijama kojima raspolažemo, njegovo stanje je još uvijek kritično, ali stabilno.

DANIJEL SPAŠEN NADLJUDSKIM NAPORIMA
U spašavanju sudjelovao helikopter HRZ-a
Kristina i Danijel Zemljak dolaskom u Opću Bolnicu Tomislav Bardek u Koprivnici primljeni su na odjel intenzivnog liječenja. Zbog teškog zdravstvenog stanja u pripravnosti su bila četiri liječnika i anesteziolog. Kristina je ozljedama podlegla 0.45 sati. Njen suprug Danijel slomio je zdjelicu koja mu je prignječila krvne žile zbog čega je izgubio puno krvi, a osim toga slomio je i desnu potkoljenicu. Dva je sata operiran u operacijskoj sali, a iako je stanje bilo donekle stabilizirano, zbog mogućnosti daljnjeg krvarenja zatražen je helikopterski prijevoz u Zagreb. Sljedećeg je dana u brzoj i odlično koordiniranoj akciji helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezen u zagrebački KBC Rebro, gdje je smješten na odjelu traumatologije. Liječnici koprivničke bolnice izrazili su zadovoljstvo načinom suradnje sa Županijskim centrom 112, čiji su djelatnici spremno i brzo reagirali na poziv za helikopterom koji je prevezao Danijela Zemljaka.

MARTIN TUCELJ U BJELOVARSKOM ZATVORU
Istražni sudac pustio, prekršajni ga kaznio zatvorom
KOPRIVNICA – Martin Tucelj, vozač fiat una kojim je skrivio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2.38 promila, odmah nakon nesreće priveden je u policijske prostorije, gdje mu je naredbom određeno zadržavanje u policijskim prostorijama do otrežnjenja. Nakon 12-satnog triježnjenja policijski su službenici Tucelja uhitili i nad njim proveli kriminalističku obradu. Zbog osnovane sumnje da je pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom sljedećeg je dana protiv njega podnesena kaznena prijava te je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici. Sudac ga je nakon saslušanja pustio, no policijski su ga službenici zbog počinjenih prometnih prekršaja priveli na prekršajni sud gdje je nad njim proveden žurni prekršajni postupak. Sudac ga je proglasio krivim i kaznio ga s deset dana zatvora u koje mu je uračunao tri dana provedena u policijskom pritvoru i odredio mu jednogodišnju zabranu upravljanja vozilima B kategorije. Nakon izrečene presude policijski su ga službenici prebacili u bjelovarski zatvor na izdržavanje kazne. S druge strane, prekršajna prijava bit će podnesena i protiv Danijela Zemljaka za kojeg je utvrđeno kako je upravljao hondom bez položenog vozačkog ispita za A kategoriju. (ke)

DRAGAN ZEMLJAK, SVEKAR POGINULE KRISTINE:
Kako ćemo unuci reći da mame više nema
MALE SESVETE – Obitelj Zemljak dan nakon nesreće bila je u velikoj tuzi, šoku i nevjerici. U obiteljskoj kući u kojoj je mladi bračni par živio zajedno s Danijelovim roditeljima i bakom, suze su se izmjenjivale sa smijehom njezine trogodišnje kćeri koja još nije svjesna majčine pogibije, ali i činjenice da joj očev život visi o koncu.
– Zadesila nas je velika tragedija. Jučer su otišli veseli u posjet prijateljima, danas Kristine više nema, a i Danijel je jako loše. Nadamo se da će se on ipak izvući da ovo dijete ima barem jednog roditelja. Još uvijek ne možemo vjerovati da se dogodila takva nesreća. Za koji su dan trebali ići na more, a Kristina je sad zauvijek otišla – rekao je kroz suze Danijelov otac Dragan stišćući u rukama telefon i sa zebnjom iščekujući vijesti o sinovljevu zdravstvenom stanju.
Kristina (25) i Danijel (30) bili su u braku tri godine, imaju trogodišnju kćerkicu te su oboje radili u križevačkom KTC-u, on kao vozač hladnjače, a ona u uredu na poslovima nabave robe. Susjedi i obitelj imaju za oboje samo riječi hvale te ih opisuju kao vesele, vrijedne, mlade ljude koji su slobodno vrijeme provodili s kćeri.
– Sudbina je to, Bog je tako odredio – tiho je prošaptala Danijelova baka Darinka koja je zajedno s Danijelovim roditeljima vrlo zabrinuta kako će maloj unuci objasniti majčinu pogibiju.
– Srećom, još je premala da razumije sve što se događa. Morat ćemo joj sve nekako objasniti i potruditi se da joj ublažimo taj ogroman gubitak. Predosjeća ona već i sada da nije sve kako treba jer pita zašto plačemo – rekao je Danijelov otac Dragan. (mh)

Vezano

Komentari su zatvoreni.