Vatrogasci kreću u ispomoć kolegama u priobalju

KOPRIVNICA – Podravski i prigorski profesionalni i dobrovoljni vatrogasci od prvog dana srpnja krenut će u ljetnu ispomoć kolegama u priobalju. Razlog nešto kasnijem odlasku na dislokacije nego prošlih godina je u vremenskim prilikama, u kišnom lipnju, pa će naši vatrogasaci dežurati na Jadranu dva tjedna kraće no inače. Na pet lokacija bit će raspoređeno ukupno 14 vatrogasaca iz Koprivnice, Križevaca i Đurđevca.

– U Split, u Državnu interventnu postrojbu u Divuljama odlaze dva vatrogasca iz JVP Đurđevac i to s jednim vozilom, autocisternom. Četiri koprivnička profesionalna vatrogasca s jednim šumskim vozilom uputit će se u Nacionalni park Brijune, dok će dva djelatnika JVP Koprivnica i četiri dobrovoljna vatrogasca s autocisternom i kombijem otići u Vodice.

Križevčani će pak biti upućeni na krajnji jug i kod Pule. Imat ćemo dislokaciju u MUP-ovom kampu Valbandonu, kamo odlaze po jedan profesionalni i dobrovoljni vatrogasac i to s kombiniranim vozilom. Također, JVP Križevci ima ove godine i dislokacije na Prevlaki, gdje odlazi jedan profesionalni interventni vatrogasac, najavio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Valent Furmeg.

Tako za sada naših vatrogasaca neće biti na otocima Vangi i Malom Brijunu, no iz županijske Vatrogasne zajednice zatražili su od nadležnih u Nacionalnom parku da za ta odredišta ipak odobre četiri profesionalca i to koprivnička. Također, Križevčanima je ukinuta dislokacija na Pagu, jer je tamo konačno ustrojena profesionalna vatrogasna služba. Zapovjednik Furmeg unatoč dosadašnjim iskustvima očekuje da ove godine neće biti poteškoća u plaćanju rada naših vatrogasaca na moru.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.