Učenici i mentori nagrađeni sa skoro sto tisuća kuna

Najuspješnijim učenicima osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta uručene su novčane nagrade Koprivničko-križevačke županije. Osim učenika, nagrade su dobili i njihovi mentori. Podijeljeno je skoro 100 tisuća kuna, s time da je Županija više od 300 tisuća kuna osigurala za organizaciju raznih županijskih natjecanja. Učenike i njihove mentore pozdravio je i čestitao im na uspjesima župan Darko Koren, koji je kazao kako je zadatak Županije briga o stvaranju materijalnih uvjeta.

– Na učiteljima, mentorima je zapravo najveći zadatak, na njima je da stvaraju Vas. Iz dobrog materijala, iz djece koji imaju određene talente da izbruse male dragulje koji će sutra biti nositelji sveg onog što jedna zajednica treba, rekao je župan Koren.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ivan Pal čestitao je na izvrsnosti učenicima i mentorima te im poručio kako će se ubrzo znatno poboljšati uvjeti školovanja.

– Uvjeren sam u to da u sljedeće četiri godine sve srednje škole u županiji će raditi u jednoj smjeni, a veći dio osnovnih škola isto tako. U svakom slučaju vaši rezultati su jaki argument da, prema političarima koji su nam u Zagrebu, možemo s tim argumentima vaše kvalitete zahtijevati da se ulaže u prosvjetu, naglasio je Pal.

Učenici koji su pojedinačno ostvarili uspjehe na državnim natjecanjima, njih 30, dobili su od tisuću do dvije tisuće kuna, šest ekipa dobile su od 1500 do 2400 kuna, a s tisuću kuna nagrađeni su i njihovi učitelji – mentori.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.