Iako još nije počela gradnja trase A12, pronađene iskopine

NOVI RAZLOG ZA KAŠNJENJE

Iako radovi na gradnji Podravsko-bilogorskog ipsilona još nisu ni počeli, Željko Kandžija iz HAC-a, direktor izgradnje kraka A12 prema Križevcima i Koprivnici, ustvrdio je kako je otkriveno nekoliko arheoloških lokaliteta zbog kojih bi moglo doći do “pomicanja rokova”.


Iznenađenje
Kandžija je to izjavio na radnom sastanku u Županijskoj gospodarskoj komori u Koprivnici s predstavnicima poduzetnika koji bi mogli sudjelovati u gradnji autoceste. Kandžija nije rekao kakve su to iskopine pronašli arheolozi, ali je uvjeren da u konačnici “rok dovršenja A12 u jesen 2011. godine neće doći u pitanje” .

O navodnim arheološkim nalazima ništa konkretno ne znaju arheolozi u Križevcima i Zagrebu, koji su sudjelovali u izradi studije utjecaja na okoliš te prometnice.

Političari otvorili radove, strojeva još nigdje
Političari otvorili radove, strojeva još nigdje
Foto: Josip Maljak

Čudna vijest
U križevačkom muzeju, primjerice, nemaju nikakvih informacija o tome.

– Izvođači bi najprije obavijestili Ministarstvo kulture, koje bi uključilo mjerodavne konzervatorske i arheološke ustanove iz kojih bi nas pozvali da sudjelujemo u mogućem utvrđivanju nalazišta i njihovom sondiranju. No, o tome nemam nikakvih saznanja i pomalo me začudila vijest o nađenim arheološkim lokalitetima – ustvrdio je arheolog Zoran Homen, direktor muzeja.

U odnosima s javnošću HAC-a, pak, kazali su kako je uobičajeno da prije gradnje na teren izlaze ljudi iz Ministarstva kulture, no ne znaju je li do toga došlo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.