Po prvi put Križevčanin izložio erotske fotografije u nekoj galeriji

Povjesničar umjetnosti i znanstvenik mr. Zdenko Balog prvi je križevački autor koji je u nekoj gradskoj galeriji izložio – erotsku fotografiju. Na izložbi naslovljenoj Pjesma nad pjesmama, u prostorima Križevačkog likovnog kruga, Balog, inače sadašnji predsjednik te umjetničke udruge, predstavio je tridesetak djela na kojima je portretirao – suprugu Mirjanu

Bez obzira što je time iznio na vidjelo i svoju intimu, Balog ne misli da je takvo, kaže, “probijanje leda” odraz neke senzacije koja bi nekoga mogla sablazniti. Naprotiv, po njemu žena nije objekt već biće sa sadržajem, kojemu se, reče i prof. Saša Živković otvarajući izložbu, on i divi.
Nesumnjivo je Mirjana Balog, koja se i sama okušavala u umjetničkom izrazu, velika muza svome suprugu, a kako ju on vidi pokazao je na fotografijama – lagano osvjietljena, a ipak u polumraku iza kojeg se tijelo vidi kao silueta, Mirjana je za Zdenka kao pjesma nad pjesmama, po uzoru na slavnu biblijsku ljubavnu pjesmu.
Fotografije nude blagu erotiku i provokativne su samo za one koji ne znaju čitati njihovo značenje. Za potrebe izložbe Balog je svoj životni “model” snimao tijekom tri večeri po nekoliko sati, u čemu su, priznaje, oboje uživali, bez ikakvih napora.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.