Križevci – godišnji pregled u Centru za reprodukciju

U križevačkom Centru za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske stručnjaci Ministarstva poljoprivrede obavili su obavezni godišnji pregled bikova, a rezultatima ocjenjivanja vrlo je zadovoljan zamjenik direktora Centra Antonio Orak.
– Oni ocjenjuju bikove po njihovom potomstvu i eksterijeru. Imali smo tu sreću da smo ove godine imali čak dva bika ocijenjena sa najvećom ocjenom ‘e’ iliti ‘elitom’, kaže Orak.
Osim njih na pregled je predvedeno još 29 grla, a sve zajedno jutros su u dvorištu Centra mogli vidjeti uzgajivači, veterinari i svi zainteresirani. Zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, gradske vlasti i poslovnih partnera iz Nizozemske, Njemačke i Austrije, u križevačkoj Potočkoj ulici okupilo se gotovo 500 gostiju, kaže Antonio Orak. A na pitanje kako bi opisao današnji Centar za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske, koji je kao ustanova osnovana davne 1948. godine, zamjenik direktora Orak kaže da je to tvrtka koja je, kao i slične u Hrvatskoj i istočnoj Europi, prošla teško razdoblje privatizacije, a danas je to jedna moderna tvrtka koja ima 40 zaposlenika i radi s nekoliko jakih strateških partnera iz inozemstva. Također, pri kraju su pregovori s njemačkim Centrom Grubom, koji ulazi u jedan dio vlasništva Centra, a suradnjom s bavarskim parterom, kaže Antonio Orak, Centru se otvaraju tržišta istočne Europe, Balkana, Turske i sjeverne Afrike.
Vezano

Komentari su zatvoreni.