Pri kraju radovi na cesti preko Pake

Predstavnici županija, gradova i općina koje spaja tzv. cesta preko Pake, predvođeni potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom obići će poslijepodne tu novoizgrađenu prometnicu. Donedavno jedina neasfaltirana cesta s državnim statusom iznimno je važna za lokalno stanovništvo. – Cesta preko Pake iznimno je važna za stanovništvo kalničkog dijela naše županije te stanovnike novomarofskog kraja. Prometnica će povezati i dati mogućnost stanovnicima kalničkog kraja da relativno lako i brzo dođu do većih gradova, prije svega Varaždina i Zagreba, rekao je potpredsjednik Vlade D. Polančec.

Prometnica koja vijuga serpentinama preko brda Paka između mjesta Sudovca i Možđenca dugačka je šest i pol kilometara. – Cesta je inače vrlo zahtjevna, s puno klizišta i upravo zbog toga ovih dana ne možemo reći da su radovi završili, jer postoji još jedno klizište koje se mora sanirati, što vjerujem da će biti ovih dana. Želio bih se i sam uvjeriti kako danas prometnica izgleda i stoga ću se, uz predstavnike županija, gradova i općina, i sam u to uvjeriti, rekao je Polančec.

Uz potpredsjednika Vlade najavljeno je da će se njome poslijepodne provoziti koprivničko-križevački i varaždinski župani Darko Koren i Zvonimir Sabati, zatim gradonačelnici Križevaca i Novog Marofa Branko Hrg i Zdravko Maltar, te načelnici općina Gornja Rijeka, Kalnik i Sveti Petar Orehovec – Štefica Tukša, Božidar Kovačić i Dragutin Matus.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.