Ispitivači puštali kandidate koji su plaćali

MITO U križevačkoj autoškoli prodavali ispite

KRIŽEVCI – Policija je osumnjičila devet osoba za kaznena djela primanja i davanja mita i protuzakonitog posredovanja te zlouporabe položaja i ovlasti. Operativna akcija kodnog naziva Petlja otkrila je da se u jednoj privatnoj autoškoli u Križevcima vlasnik kandidatima na ispitu vožnje nezakonito izdavao uvjerenje o položenom ispitu B kategorije. Neslužbeno doznajemo da je vlasnik autoškole I.K. (1967), a instruktor u školi (1979. godište) je s njim vršio utjecaj na ovlaštene ispitivače HAK-a iz Zagreba, koji su puštali kandidate na ispitu bez odgovarajućih znanja, stoji u izvješću PU Koprivničko-križevačke.

Trojica ispitivača HAK-a iz Zagreba s I.K. su dogovorili siguran prolazak kandidata na vozačkom ispitu, a svi zajedno dijelili su novac koji su im kandidati za to davali. Tim putem četiri osobe iz Koprivničko-križevačke županije “zaradile” su prolaz na ispitu i dobile vozačku dozvolu.

Policija je izvršila pretres službenih i privatnih prostorija osumnjičenih, i nastavlja istragu u vezi ostalih nezakonitosti u poslovanju križevačke autoškole, kazao nam je glasnogovornik Dražen Laljek.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.