Auto-Info: Peugeot 407 2.0 HDI Sport

Peugeotova limuzina za srednju klasu nedavno je prošla kroz blago „zatezanje bora“. Provjerite u nastavku testa kako se osvježeni 407 pokazao na testu. Na testiranom Peugeotu 407 najprije primjećujemo njegu vanjštinu. Iako je u konkurenciji sa dobro nam poznatim Volkswagen Passatom, Citroenom C5 i sl., 407 nekako najbolje izlazi iz sivila klasičnih limuzina. Sprijeda i dalje prevladava velika maska motora i „mačkasta“ svijetla.

Bok je ostao skoro nepromjenjen. I dalje upotpunjuje sportsku liniju limuzine, dok smo straga primjetili redizajnirana svjetla i drugačiji branik.  Naravno, u kombinaciji sa 17 inčnim lakometalnim naplacima kojima je testni primjerak bio opremljen, automobil će zadovoljiti sve potrebe poslovnih, ali i obiteljskih ljudi.

U unutrašnjost Peugeota 407 odmah smo primjetili kvalitetnije materijale koji su ujedno i ugodniji na dodir. Mekane, gumene površine upotpunjuje moderno dizajnirana središnja konzola koja je popunjena raznoraznim tipkama. Iako nam je na prvi pogled djelovala zbunjujuće, već smo nakon par minuta shvatili princip rada. Dobro, ergonomija nije na nivou njemačkih automobila, ali je oku ugodnija na uštrb praktičnosti. U svakom slučaju, stvar je navike. U interijeru se Peugeot potrudio razmaziti vozača, ali i ostale putnike.

Sjedala su jedna od najboljih u klasi i daju se savršeno podesiti, zahvaljujući upravljaču podesivom i po dubini. Jednom kada smo namjestili sjedala, mogli smo u komadu odvoziti i petstotinjak kilometara bez bolova u leđima. To ćete znati cijeniti na putu na more ili na dužem poslovnom putu.  Mjesta za putnike ima dovoljno i straga, a prtljažnik zapremine 407 litara stavlja ovog Peugeota u prosjek klase.

Vozne karakteristike testiranog modela orijentirane su kao interijer ka udobnosti, što je sa jedne strane odlično, ali sa druge strane loše. Dobro je jer neravnine naših prometnica nismo baš osjetili, ali prilikom bržih prolazaka kroz zavoje dolazi do naginjanja karoserije. No, s obzirom na namjenu automobila, smatramo kako je udobnost u ovom slučaju ipak važnija. Ovaj model bio je opremljen sa 2.0-litrenim dizelskim motorom koji radi na principu Common-rail ubrizgavanja goriva. Navedeni agragat tako razvija 136 konjskih snaga i 320 Nm okretnog momenta.

Već se po brojkama može zaključiti kako Peugeot 407 nije spor, što smo u praksi i shvatili. Ubrzanje do 100 km/h obavili smo za 9,8 sekundi, a postigli smo maksimalnu brzinu od 208 km/h. Ovo su dakako jako dobri rezultati, no sa brzinama ne valja pretjerivati jer automobil pokazuje znakove predupravljanja. Ukoliko se to i dogodi, ESP sustav neprimjetno ispravlja putanju automobila kako vas stražnji kraj ne bi prestigao.

Više na Auto-Info.Hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.