Održana tradicionalna utrka za Dan grada

Zajednica športskih udruga, Grad Križevci i Atletski klub Križevci priredili su prošlog petka tradicionalnu 14. atletsku uličnu utrku mladeži prigodom 24. travnja, Dana grada Križevaca. Nastupili su učenici osnovnih škola i srednjih škola s područja grada Križevaca, općina Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Gornja Rijeka i Kalnik, vrtićanci triju križevačkih vrtića, Dječjeg vrtića Križevci, Dječjeg vrtića „Zraka Sunca“ i Dječjeg vrtića Svetog Josipa, a uključili su se i učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju iz Križevaca.

U utrci djevojčica iz vrtića pobijedila je Lucija Sokač ispred Tene Vurnek i Sare Jelušić, sve iz Dječjeg vrtića Križevci. U utrci dječaka najbrži je bio Patrik Sokač iz Dječjeg vrtića Križevci ispred Borne Behura iz Dječjeg vrtića Zraka Sunca i Karla Sentočnika iz Dječjeg vrtića Križevci. Nastupili su i učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci: Marko Borić, Antonela Đurec, Matija Sokač, Danijel Štefoić, Josip Kemenović, Petar Karas i Domagoj Fištrović u pratnji učenika škole Martinom Šatvar, Mihaelom Šatvarom, Josipom Smetiškom i Antom Gršićom te članovima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Natašom Plavec, Ivanom Šebijan i Josipom Pejčićom.

U natjecanju srednjoškolaca postignuti su sljedeći rezultati: U utrci učenica 1. i 2. razreda srednjih škola pobijedila je Anja Šimunčić iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga ispred školske kolegice Nikoline Beljak i Josipe Šatvar iz Srednje škole „Ivan Seljanec“. U utrci učenika 1. i 2. razreda srednjih škola najbrži je bio Emilio Nemčić iz Gimnazije ispred Matije Lepčića iz Srednje škole „Ivan Seljanec“ i Karla Šantatića iz Gimnazije. U utrci djevojaka 3. i 4. razreda srednjih škola najbrža je bila Antonija Petrić iz Gimnazije ispred školskih kolegica Ane Mekovec i Katarine Beljo, dok je kod mladića 3. i 4. razreda srednjih škola pobijedio Luka Hadrović iz Gimnazije ispred učenika Srednje škole „Ivan Seljanec“ Tonija Bednaića i Jana Rešetara. Ekipno prvo mjesto pripalo je Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga pod vodstvom prof. Ante Tomasa. Poredak: 1. Gimnazija I.Z.Dijankovečkoga, 2. Ivan Seljanec, 3. Gospodarska škola.

U natjecanju osnovaca postignuti su sljedeći rezultati: U utrci djevojčica 1. i 2. razreda pobijedila je Mihaela Nika Šatvar iz škole Ljudevita Modeca ispred učenica „Vladimira Nazora“ Josipe Pečnik i Anje Pisačić. Kod dječaka 1. i 2. razreda pobijedio je Borna Antolić iz škole „Vladimir Nazor“ ispred Mihaela Mušleka i Marina Meštrovića iz škole Ljudevita Modeca. Kod učenica 3. i 4. razreda pobijedila je Laura Piškorić iz škole „Vladimir Nazor“ ispred učenica Ljudevita Modeca Ivane Jelušić i Katarine Balić. Kod dječaka 3. i 4. razreda najbrži je bio Maks Brčić iz škole „Vladimir Nazor“ ispred svog školskog kolege Roberta Zorka i Nikole Ciganovića iz škole Sveti Petar Orehovec. U utrci učenica 5. i 6. razreda pobijedila je Karla Pavliček iz škole Ljudevita Modeca ispred Ele Šimunčić iz iste škole i Ivane Horvat iz škole Sveti Petar Orehovec. Kod učenika 5. i 6. razreda slavio je Ognjen Mergon iz škole „Vladimir Nazor“ ispred Matije Viška iz Svetog Petra Orehovca i Davida Severa iz škole „Vladimir Nazor“.

U utrci učenica 7. i 8. razreda pobijedila je Ana Jelenčić iz škole „Vladimir Nazor“ ispred Lucije Marković iz škole Ljudevita Modeca i Jelene Piškorić iz škole „Vladimir Nazor“. Kod učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola najbrži je bio Rudolf Kralj iz škole Kalnik ispred Mateja Šveca iz škole „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno i Vedrana Vlahovića iz škole „Vladimir Nazor“. Ekipni pobjednik u konkurenciji osnovnih škola je atletska ekipa OŠ Ljudevita Modeca pod vodstvom prof. Saše Šikića i prof. Darinke Šimunčić. Poredak: 1. OŠ Lj. Modeca, 2. OŠ V. Nazor, OŠ Sveti Petar Orehovec.

Vezano

Komentari su zatvoreni.