Koprivničko – križevačkom županu odsad mjesečno više od 20 tisuća kuna

ŽUPANIJSKO POGLAVARSTVO Izglasano je povećanje plaća dužnosnicima

Županijsko poglavarstvo danas je povećalo za šest posto plaće svim službenicima i namještenicima u upravnim službama, i to s obračunom od početka ove godine, a za isti iznos uvećana su i mjesečna primanja čelnih ljudi županije.

Devet milijuna više
Zbog tog povećanja, koje je inače navedeno u kolektivnom ugovoru, iz ovogodišnjeg proračuna morat će se na plaće izdvojiti više 9,2 milijuna kuna što je već, rečeno je, u njemu unaprijed osigurano.

Uz to, na plaće će iz proračuna ove godine otići još gotovo dva milijuna kuna, i to za djelatnike koje se namjerava zaposliti, među kojima je i budući pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam.

Po novom, mjesečna primanja župana Darka Korena (HSS) prijeći će 20.000 kuna, a njegovog zamjenika Vjekoslava Flamacete (SDP) 19.000, a drugi zamjenik, HSS-ov Vladimir Šadek po novome će primati nepunih 17.000 kuna mjesečno.

Darko Koren najavio raspravu o ukidanju naknada za radni staž

Povećanja plaća predložio je sam župan Darko Koren, uz napomenu da je sve prošlo gotovo bez rasprave, uz punu potporu svih članova Poglavarstva. Ujedno je Darko Koren najavio skorašnje izmjene postojećeg obračunu plaća za čelne ljude županijske uprave. Po novom, a o čemu će se već uskoro, kako je najavio, i službeno raspravljati, ukinule bi se naknade za radni staž te se uspostavio nešto drukčiji sustav izračuna u odnosu na postojeći.

Staž nije odlučujući
Ako to Županijsko poglavarstvo prihvati, a nema razloga da se dogodi drukčije, primanja će im se, naglasio je, ponešto smanjiti, a ponajviše dužnosnicima koji iza sebe imaju bogato radno iskustvo. U konkretnom slučaju, ponajprije je riječ o zamjeniku župana Vjekoslavu Flamaceti, koji zasad najviše i prima na ime radnog staža.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.