Kuglači ‘elektraši’ porazom zaključili sezonu

U subotu 25. travnja kuglači KK “Elektre” Križevci odigrali su i posljednju, 26. utakmicu, u sezoni 2008/2009, 3. Hrvatske kuglačke regije sjever – zone Varaždin. Na utakmicu protiv drugoplasiranog KK “Lepoglava”, Križevčani su se zaputili u Zabok, na prekrasnu novu kuglanu. Već na samom polasku nastaju problemi za “Elektraše”. Zbog kvara na elektro energetskom postrojenju prisiljeni su otići bez ponajboljeg igrača (Horvata), koji ostaje na otklanjanju kvara. To, kao i činjenica da ova utakmica nije imala nikakvu važnost za Križevčane, jer su 6. mjesto osigurali još u prošlom kolu, poprilično je demoralizirala ekipu.

 


S Josipom Knapićem i za ovu utakmicu “pokrpanima” Marijanom Kirinom i Zvonkom Posavcem ušlo se u igru. Knapić sa srušenim 531 čunjem pobjeđuje i osvaja bod, dok Kirina nakon 60 hitaca i 153 čunja zamjenjuje Posavec, koji ruši još 150 čunjeva. Zajedničkih 503 čunjeva, značajan rezultat jer su obojica ozlijeđeni, ali u konačnici ipak nedovoljno za bod.

 

Drugi par križevačkih kuglača kreće u lov na zaostatak od 47 čunjeva. Miroslav Tkalec ruši 507 čunjeva i za samo 5 čunjeva gubi od protivnika. Ivan Šimatović, koristi “svoj dan” i pobjeđuje protivnika za 52 čunja i time prednost lepoglavskih kuglača ruši na nulu.

Treći par “Elektre” time je dobio odlične preduvjete za dovesti utakmicu do pobjede. Međutim, niti Tomislavu Sankoviću, a niti Zlatku Kadoviću jednostavno nije išlo. Ima dana kad bez obzira na dobar pogodak (kuglačkim žargonom rečeno), kuglana jednostavno ne daje. Na kraju obojica gube. Sanković s 515 srušenih čunjeva, a Kadović s 509. Bez obzira na (ne)važnost utakmice, ipak se od zadnjeg para očekivalo više.

Utakmica završava pobjedom ekipe Lepoglave, 6:2 uz 3158:3114 čunjeva. Najkorisniji igrač među Križevčanima bio je Ivan Šimatović.

Nakon utakmice, malo smo razgovarali s voditeljem kuglane. Ostali smo ugodno iznenađeni, što je u manjem gradu, Zaboku, iznađen način za izgradnju kuglane. U samom Zaboku, istog trena formirala se amaterska liga koju čini 10 muških i ženskih klubova svih uzrasta. Što rekreativcima, što ligaškim natjecanjima, kuglana je popunjena od rane jeseni do kasnog proljeća. Sve su to dokazi da kuglanje nije mrtav sport.

Žao nam je što je u Križevcima, zbog zanemarivanja kuglanja, taj sport mlađim generacijama ostao potpuno nepoznat. U razgovoru s prijateljima i kolegama uvidio sam da su iz njihovog neznanja i neupućenosti nastale velike predrasude prema kuglačkom sportu. Takvo stanje će bez kuglane u Križevcima biti teško ispravljivo. Ali, ipak se nadamo da ćemo naići na razumijevanje nadležnih struktura i da će se u najskorije vrijeme iznaći način za izgradnju kuglane u Križevcima. To će zasigurno oživjeti taj lijepi sport u našem gradu i okolici.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.