757. rođendan Grada Križevaca

U vrijeme recesije u Križevcima se radi i gradi više nego ikada, a zasluge za to imaju temelj i u četverogodišnjoj slozi Gradskog vijeća, u kojem je 17 od 19 vijećnika mislilo isto za dobrobit svojega grada, rekao je gradonačelnik Branko Hrg na svečanosti u povodu 757. rođendana Križevaca. Hrg se pred 200-njak uzvanika u velikoj dvorani Hrvatskoga doma pohvalio poslovnom zonom Nikole Tesle, najboljom u državi, pobrojao učinjeno na opremanju nove zone u Gornjem Čretu i najavio u novoj prve poduzetnike već iduće godine. Nije zaboravio izgrađene kilometre vodovoda, cesta i kanalizacije, gotovo završenu rekonstrukciju Strossmayerovog trga i početak obnove Nemčićevog, skoru gradnju 30 milijuna kuna vrijedne nove strukovne škole na prostoru vojarne, kao i izdavanje građevinske dozvole za novu gimnaziju, te gradsko preuzimanje skrbi o osnovnim školama. Za sve učinjeno zahvalio je na dobroj suradnji Vladi, ministarstvima i fondovima, kao i Koprivničko-križevačkoj županiji, te znakovito najavio svoje novo izviješće o godišnjem učinku idućeg travnja.

Na svečanosti su uručena javna priznanja Grada Križevaca; počasnim građanima proglašen je liječnik i autor više knjiga Franjo Husinec, te glavni urednik ‘Glasa Koncila’ prečasni Ivan Miklenić. Nagradu za životno djelo primio je poznati likovni umjetnik, umirovljeni prosvjetar Ivan Nemet, a gradske plakete dekan Visokog gospodarskog učilišta Vinko Pintić, Gradsko društvo Crvenog križa i Hrvatske vode. Priznanja Grada primili su Klub liječenih alkoholičara, DVD Glogovnica, mjesni aktivisti u Bukovju Stjepan Sokač i u Vojakovcu Milutin Milošević, te učiteljica Marija Miloš. Posebno pak gradsko priznanje uručeno je tvrtki ‘Plastika Nova’.

Na križevačkim ulicama, petkom ionako krcatima mnoštvom, Dan grada dozvao je još više stanovnika grada i okolice, a svoje zasluge za to imali su branitelji Udruge ‘Sveti Marko Križevčanin’, koji su na Nemčićevom trgu priredili natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, kao i sportske susrete u Domu Hrvatske vojske, zatim atletičari koji su nastupili na 24. utrci ulicama grada, te puhači Gradske glazbe Ston i Gradskog puhačkog orkestra Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.