Križevcima darovan Dom HV-a

Zgrada i zemljište Doma Hrvatske vojske u Križevcima, kao i četiri bivša vojna hangara koje je prema odluci Vlade od prije tri godine Grad trebao otkupiti od države, pripali su Križevcima besplatno. Doma HV-a država se darovnim ugovorom odrekla besplatno, dok je nad hangarima i okolnim zemljištem dano pravo građenja na rok od 25 godina i to u gospodarske svrhe. Darovni ugovor u Križevcima su potpisali gradonačelnik Branko Hrg i potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

– Niste ovo dobili ‘bez vraga’, nego na osnovi svojih adekvatno pripremljenih projekata, adekvatno strukturiranih zahtjeva i meni je drago da korak po korak stvar privodimo kraju, pohvalio je domaćine potpredsjednik Vlade D. Polančec.

Predsjednik Ureda za upravljanje državnom imovinom Jozo Sarač rekao je da križevački primjer dobro obrazloženih zahtjeva za dodjelu državne imovine nije baš čest slučaj, pa zbog toga još puno, u prvom redu vojnih objekata, zjapi neiskorišteno.

– Mi doslovce molimo lokalnu samoupravu da kroz svoje prostorne planove, kroz detaljne planove uređenja ili urbanističke planove odrede namjene tih prostora, tako da Povjerenstvo za imovinu i Vlada mogu donijeti adekvatne odluke shodno željama lokalne samouprave, rekao je J. Sarač.

Nakon dijelova vojarne koji su na ovaj ili onaj način pripali Križevcima, još je preostao samo bivši poligon, zemljište koje je planom prenamjene određeno za stambenu izgradnju, a gradonačelnik Branko Hrg je najavio da bi u idućih mjesec dana i o tih nekoliko hektara trebali okončati pregovore.

– Prostor poligona ćemo otkupiti, što je i normalno. S Vladom RH, Uredom za upravljanje državnom imovinom sklopit ćemo ugovor o kupnji tog prostora na otplatu, točnije s grace periodom od godinu dana i tri godine otplate. Tako ćemo i taj prostor staviti u funkciju i zapravo riješiti pitanje kompletne bivše vojarne s tim novim projektima koji nam slijede, najavio je B. Hrg.

Dodajmo da su prisustvo potpredsjednika Vlade, ali i člana Predsjedništva HDZ-a Damira Polančeca čelnici križevačke koalicijske četvorke, HSS-a, HDZ-a, HSU-a i HSLS-a iskoristili su i za potpisivanje koalicijskog sporazuma za lokalne izbore.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.