U prvom susretu dviju križevačkih košarkaških ekipa pobijedili ‘radnikovci’

U devetom kolu skupine B košarkaške lige predkadeta sjever, u prvom srazu križevačkih košarkaških klubova, jučer prijepodne slavili su gosti. Pred mnogobrojnom publikom predkadeti gostujućeg "Radnika" deklasirali su svoje vršnjake iz KK "Križevci" rezultatom 111:19. Od samog početka bilo je jasno tko će u ovoj utakmici slaviti. Naime, trener Radnika Igor Lukša već je od podbacivanja naredio pressing po cijelom terenu uvidjevši da Križevčani imaju problema s kontrolom i prijenosom lopte pa su Radnikovci nakon prvih deset minuta ostvarili vodstvo od 33 razlike (4:37).

"Radnik" je odlično izgledao i u drugoj četvrtini, nastavili su presijecati lopte, izvanrednom tranzicijom i ubojitom kontrom napunili protivnički koš, a na poluvrijeme su otišli s rezultatom 9:66.
U trećoj i četvrtoj četvrtini prednost KK "Radnik" se povećavala iz minute u minutu te je na kraju iznosila rekordnih 92 razlike (111.19).

U odličnoj atmosferi pred stotinjak roditelja, baka i djedova, ali i drugih ljubitelja košarke, naši su mladi sugrađani pokazali niz pravih košarkaških poteza poput asistencija Tkalec Jukić, blokada Prstec Anđelić. Mladi Jukić atraktivnim je driblinzima, asistencijama i punjenjem koša dizao publiku na noge.
Iz redova KK "Križevci" bolji od ostalih bio je Marković, a svojom borbenošću i srčanošću simpatije gledatelja osvojio je i najmlađi igrač utakmice Deković (rođen 1999.).U jučerašnjoj pravoj reviji križevačke košarke pravdu su dijelili i križevački suci Matus i Svoboda, a prošli su bez ijedne zamjerke s parketa, klupa i tribina.
Ovom pobjedom "Radnik" je sezonu završio na petom mjestu, dok su Križevčani porazom ostali posljednje plasirana ekipa.
Trener pobjedničke ekipe Lukša pohvalio je ozbiljnost i pristup utakmici svojih igrača te istaknuo da su na ovoj utakmici neki od igrača zabili svoje prve ovosezonske koševe (obzirom da su svi igrali, a ne samo prva petorka na što bi mogao ukazivati rezultat). Također, iako je ovo zadnje kolo ove sezone s treninzima se nastavlja već slijedeći tjedan.
Trener podmlatka "Križevaca" Darko Sokolić pohvalio je igru suparničke momčadi te napomenuo da je nekolicina njegovih igrača tek nedavno započela s treninzima, a veliki problem im je manjak termina u zasad jedinoj gradskoj sportskoj dvorani.

KK "Križevci" Križevci – KK "Radnik" Križevci 19 : 111 (4:37, 5:29, 4:24, 6:21)

28.02.2009. 11:15 sati. Križevci, Dvorana OŠ Ljudevita Modeca, Gledatelja: 120
Suci: Svobova I., Matus S.

KK "Križevci"
Deković, Bulakaj, Križanić, Pešić, Marković 6, Milobara, Vrhovec 5, Čulina 4, Palijan, Smojver 2, Sukalić, Konfic 2. Trener: Svoboda, pomoćni: Sokolić

KK "Radnik"
Jandrlić, Jukić 43, Puškarić 3, Prstec 17, Srečec 2, Niemčić 10, Anđelić M. 4, Tkalec 16, Anđelić D. 1, Tkalčec 12, Crnčić 3. Trener: Lukša, pomoćni: Šikić

Vezano

Komentari su zatvoreni.