KRIŽEVCI – Novi autobusi za učenike

Osim 1150 učenika dviju križevačkih osnovnih te 13 područnih škola, besplatan je prijevoz osiguran i za 400 učenika osnovne i srednje Glazbene škole Alberta Štrige

Učenici križevačkih osnovnih škola uskoro bi se mogli, umjesto u starim te često i tehnički nedovoljno ispravnim autobusima, voziti u desetak novih ili tek malo rabljenih i time doseći posebne standarde učeničkog prijevoza. Ovo je obećanje dao Damir Pavlović, direktor prijevozničke tvrtke Čazmatrans Podravina-Prigorje, u povodu potpisivanja ugovora s gradom Križevcima o prijevozu učenika osnovnih škola.

– Iako ugovore potpisujemo godišnje, ovo je prvi put da sporazum sklapamo na četiri godine, što našoj tvrtki daje sigurnost da s osiguranim poslom možemo zatražiti sredstva u bankama te planirati obnovu i poboljšanje naših vozila. Tvrtka je već kupila dva nova autobusa, a cijena jednoga je oko milijun kuna te jedan polovni za 700 tisuća kuna, a do kraja veljače očekujemo još jedan autobus. U pregovorima smo sa švedskim partnerom te je izgledna nabavka još 10 novih vozila. S takvim bismo voznim parkom zadovoljili i nadmašili uvjete koji se traže Pravilnikom za prijevoz učenika – rekao je Damir Pavlović.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom teškim gotovo dva milijuna kuna te najavom planova o poboljšanju uvjeta prijevoza iskazao je i gradonačelnik Branko Hrg.
– Prijevoz učenika dosad je bio veliki problem zbog loših autobusa te nedovoljne obuhvaćenosti svih naselja. Sada prijevoznik jamči dolazak do svakog mjesta i sela gdje je osigurana prohodnost i okretište za autobus – istaknuo je Branko Hrg.

Osim 1150 učenika dviju križevačkih osnovnih te 13 područnih škola, besplatan je prijevoz osiguran i za 400 učenika Osnove i Srednje Glazbene škole Alberta Štrige.

Suradnja Grada i tvrtke Čazmatrans ne staje na tome već se nastavlja i na drugim poljima. Tako je subvencioniranjem prijevoza učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola s područja grada koji nisu obuhvaćeni državnim programom besplatnog prijevoza, realna cijena karte smanjena za 70 posto. Učenici tako plaćaju 30 posto pune cijene prijevoza, dok razliku sufinanciraju Županija Koprivničko-križevačka i Čazmatrans svaki 25 posto te grad Križevci s 20 posto.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.