Tamara Perc koncertirala u Matici hrvatskoj

Ovog je ponedjeljka u sklopu ciklusa "Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj" u dvorani Matice na Strossmayerovom trgu u Zagrebu koncert održala mlada križevačka nastavnica gitare Tamara Perc. U cjelovečernjem repertoaru 26-godišnja magistra na klasičnoj je gitari izvela djela svjetski poznatih skladatelja Telemanna, Frobergera, Sora, Piazzolle i Vasiljeva. Iako različita po vremenu, zemlji i okruženju nastanka, sve skladbe odlikuje izrazita složenost strukture te emotivna nabijenost, što je od glazbenice zahtijevalo veliku sabranost i uvježbanost pri izvedbama.
Perc je dobitnica nekoliko nagrada s međunarodnih natjecanja u Italiji i Njemačkoj, diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a magistrirala na Konzervatoriju u Maastrichtu u Nizozemskoj u klasi slavnog Carla Marchionea.
Ovo je već šesta sezona programa MH koji ponedjeljkom privlači publiku na prvoklasne kulturne događaje te uspješno predstavlja mlade i nadarene glazbenike, uz poruku da "njihove dokazane vrijednosti, koje obećavaju još i više, zaslužuju potporu cijeloga društva, a susreti s njima pružaju iznimno zadovoljstvo i radost".

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.