Žele zaustaviti ruralizaciju grada

Poduzetnik Jadranko Kovač (42), vlasnik dvije tvrtke sa 151 zaposlenim, dosad politički neaktivan, kandidat je križevačkog SDP-a za gradonačelnika na lokalnim izborima. Za njegovoga je zamjenika predložen Davor Konfic (47), koji je jednom već bio dogradonačelnik. Kandidati su "nađeni" mjesec dana nakon što su izabrani oni u svim drugim gradovima i općinama u županiji, te nakon web polemika u kojima se ovu stranku "špotalo" da nije sposobna dati svojeg čovjeka za Križevce.

"Najprije valja riješiti rak-ranu grada – gospodarstvo, te potegnuti grad na višu razinu", kazao je Kovač u pozdravnom govoru, i zaželio na listi za gradsko vijeće više mladih, jer stari, kako kaže, opterećeni starim sistemima, nisu izdržali. Nositelj liste za Gradsko vijeće je predsjednik gradskog SDP-a Ivan Knok, a opet su se javnosti u Gradskoj vijećnici predstavili i kandidat za župana Darko Ledinski i zamjenica mu Marija Vukobratović. Ističući snagu svoga tima, čelnici stranke istakli su da žele zaustaviti ruralizaciju grada koji je danas kao slijepo crijevo u županiji, te se suprostaviti opciji HSS-HSLS-HSU, koju će, doznajemo, podržati i HDZ, što će biti obznanjeno u subotu 21. veljače.

Saborski zastupnik Zvonimir Mršić poručio je građanima da moraju izaći na ove, po njemu ključne izbore za državu, te hrabrio stranačke kolege da je ovaj SDP-ov tim uvjeren u pobjedu 17. svibnja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.