Konferencijom na VGU u Križevcima završava Tempus projekt

Na najstarijoj hrvatskoj poljoprivrednoj školi, Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, održava se dvodnevna završna konferencija TEMPUS projekta, koji je ta visokoškolska ustanova protekle tri godine provodila sa domaćim i stranim partnerima, fakultetima iz Osijeka i Zagreba, te iz Nizozemske, Britanije i Mađarske. Skraćenicom TEMPUS nazvan je program međunarodne suradnje u području visokog obrazovanja jugoistočne Europe, a od sedam takvih programa koje je Europska komisija odobrila Hrvatskoj, jednom je ustanova koordinator bilo upravo križevačko Visoko gospodarsko učilište.

Cilj posla bio je razviti nove stručne pred i diplomske studije te kratke stručne programe u području poljoprivrede i upravljanja.
– Siguran sam da će rezultati ovoga projekta pridonijeti jednoj višoj razini izobrazbe studenata na VGU-u u Križevcima, ali i daljnjem razvoju kvalitete visokoobrazovnog stručnog studija poljoprivrede i u drugim ustanovama u RH koje provode takav vid visokostručnog obrazovanja, rekao je na otvaranju konferencije dekan Vinko Pintić.


Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Josip Kraljičković pohvalio je domaćine rekavši da je križevačko Učilište bio pravi odabir za TEMPUS projekt, te je podsjetio na njegovu stoljeće i pol dugu povezanost s Europom. Jednu od konkretnih koristi od TEMPUS-a Učilište u Križevcima imat će već na jesen, kada će na temelju dobivene dopusnice Ministarstva znanosti krenuti upisi u novorazvijeni specijalistički diplomski stručni studij ‘Menadžment u poljoprivredi’. Dodajmo da su svoj doprinos uspješnom okončanju TEMPUS projekta dali i Hrvatski stočarski centar, Poljoprivredna savjetodavna služba i Podravka.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.