Udruga P.O.I.N.T. pružat će podršku građanima i njihovim inicijativama


Križevačka Udruga Promicanje obrazovanja, informiranja, novinarstva i tehnologija (P.O.I.N.T.) u sljedećem će dvogodišnjem razdoblju, pored rada na postojećih desetak projekata svojim aktivnostima nastojati pružati potporu građanima Križevaca i civilnim inicijativama koje postoje ili će postojati u Križevcima, te će i dalje obrazovati i informirati građanstvo, koristiti i razvijati nove tehnologije i stvarati kulturne proizvode. Istaknuto je to na sinoćnjoj izbornoj skupštini Udruge u Klubu kulture na kojoj su izabrana i upravna i nadzorna tijela ove neprofitne organizacije osnovane 3. rujna 2004.


Dužnosti predsjednika tako će i sljedeće dvije godine obavljati mr.sc. Hrvoje Belani, dok je za tajnika ponovo izabran Sergej Novosel. Skupština je izabrala dvoje novih potpredsjednika pa će do 2011. to biti Sonja Mrnjavčić i Zvonimir Leskovar, a rizničarka će biti Zvjezdana Babić. Među članove Upravnog odbora, pored predsjednika i tajnika, ulaze Ankica Jukić, Antonio Hadrović i Mario Rajn, a članovi nadzornog odbora postali su Tomislav Bogdanović, Sandro Novosel i Goran Sokolić. Za počasnog člana izabran je Ratko Matić.
Novi-stari predsjednik je osim godišnjeg izvještaja o radu i stanja financija u protekloj godini, izložio i akcijski plan udruge u 2009. godini te strateški plan djelovanja do kraja 2010. Tijekom četiri godine aktivizma P.O.I.N.T.-ovi projekti na polju izvaninstitucionalnog obrazovanja, nezavisne kulture, elektroničkih medija i informiranja, izdavaštva te humanitarnog rada postali su prepoznatljivi i na nacionalnoj razini, dok na lokalnoj imaju stabilnu bazu korisnika. Ove godine planira se realizacija deset projekata medijske, kulturne, obrazovne i humanitarne naravi.


Do 2011. će kroz aktivnosti u tri ključne politike – OK – obrazovanje i kultura, MI – mediji i informiranje te NT – nove tehnologije uz suradnju s lokalnim i međunarodnim udrugama i ustanovama, tijelima vlasti i podršku građana i poslovne zajednice, Udruga nastojati postati središnje mjesto davanja podrške građanima i inicijativama u gradu i šire.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.