Fabijan Brčić je Osoba.info 2008. godine!


Nakon 15-dnevnog glasovanja za osobu 2008. godine u Križevcima, pobjednik internetskog izbora Osoba.info, u kojem je sudjelovalo ukupno 688 čitatelja, je mladi taekwondoist Fabijan Brčić, koji je osvojio 37,5% glasova čitalačke publike portala Križevci.info. Drugo mjesto pripalo je Crnom Petru, križevačkom kolumnistu-kritičaru križevačke stvarnosti, za kojega je glas dalo 9,88% posjetitelja dok je 8,72% njih glasalo za Zvonimira Rakamarića, zagrebačko-križevačko-vankuverskog znanstvenika računarca.


Čitalačka publika portala Križevci.info tako je odlučila da naslov osobe koja je svojim zalaganjima, trudu i aktivnostima obilježila lanjsku godinu pripadne perspektivnom sportašu, juniorskom reprezentativcu u korejskoj borilačkoj vještini, osvajaču 50-ak medalja s više turnira u Hrvatskoj i inozemstvu. Iz borbe od 15 rundi, kao pobjednik je s virtualnog tatamija tako izišao sportaš o kojemu će se sigurno još dugo pisati, a on će svojim nastupima promicati grad iz kojeg dolazi. Brčić je prije točno 4 godine od Zajednice sportskih udruga Križevaca primio i nagradu za perspektivnog sportaša 2004. godine, a Fabijanovu popularnost dokazuje činjenica da je u desetak dana postojanja grupa "Fabijan Brčić – osoba godine 2008." na virtualnoj mreži Facebook okupila preko 200 članova.

U proteklih 366 dana skoro da i nije bilo Križevčanke ili Križevčana kojima je stalo do održivog gradskog napretka ali i koji se nisu libili osuditi poteze gradske vlasti i malograđansko ponašanje svuda oko nas, koji nisu pročitali neku kolumnu Crnog Petra ili barem čuli za nju. Njegove rečenice kao da su prenosile misli kritički osviještenih građana i liječile emocionalne ožiljke uzrokovane zatiranjem i postupnim nestajanjem urbanog i kulturnog identiteta Križevaca.

Magistar računarskih znanosti Zvonimir Rakamarić, doktorski student Sveučilišta Britanska Kolumbija u Vancouveru u Kanadi, početkom prošle godine postao je dobitnik vrlo cijenjenog i uglednog priznanja za znanstveni rad u računarstvu, Microsoft Research Fellowship, a da nije zaboravio Križevce pokazuje svaki put kad dobije nekoliko dana ili tjedana dopusta pa posjećuje obitelj i prijatelje. Uz Domagoja Babića, također dobitnika Microsoftove nagrade, za mlađe je kolege studente, uz pomoć križevačke Udruge P.O.I.N.T. pripremio već dva izdanja Vodiča za poslijediplomski studij u inozemstvu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.