Stranački bonton: Jedan kaže da je drugi istražni organ, ovaj mu poručuje da bude pristojniji

Iako se prvi put na sjednicama Gradskoga vijeća dogodilo da je vlast HSS-a prihvatila jedan amandman oporbenog SDP-a, u vezi zapošljavanja tajnika u Zajednici tehničke kulture, stranka koju vodi Ivan Knok nije zauzvrat glasovala za proračun grada za 2009. godinu.

Time su, kazao je Knok, nastavili “tradiciju”, ali i razočarali gradonačelnika Branka Hrga, koji je izjavio da bi zbog amandmana i SDP mogao učiniti presedan. Posljednja sjednica Gradskoga vijeća Križevaca u godini nije bila tek revijalna čestitarska, pa su Hrg i Knok razmijenili i oštre tonove, koji su i tjiekom čitavoga mandata, ne samo u ovoj godini, ti akteri pronosili Vijećnicom.

Knok je, nezadovoljan pisanim odgovorima zašto unutar bivše vojarne nije predviđena i 3. križevačka osnovna škola, tražio i Hrgov stav o tome, moleći ga da ne piše romane.

Čelnik grada poručio mu je neka se ne ponaša kao istražno tijelo te mu ne misli davati zapisnike s kolegija, što nije ni obavezan. Osim toga, kazao je, i SDP-u je 2005. bilo ponuđeno sudjelovanje u gradskoj vlasti, što je ta stranka odbila. Knok mu je uzvratio neka se ponaša pristojnije, a "ne kao da je negdje drugdje" te najzad rekao gradonačelniku da pročita Statut Grada. Proračun za 2009. je, spomenimo i to, i sa SDP-ovskim protivljenjem usvojen jednoglasno i šutke. Tek je HDZ-ov vijećnik Petar Milas, čestitajući blagdane, bio poslovično nadahnut, poentiravši s Antunom Nemčićem da u njegovo doba nije bilo autoceste ni drugog kolosijeka pruge prema Križevcima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.