Stao pred bager jer mu radovi ugrožavaju posao

PROSVJED Očajnički postupak malog poduzetnika danas u Križevcima

Dva dana prije Božića nadao se kupcima koji u ovo doba kupuju mobitele kao darove 
 Pred prodavaonicom mobitela Mobilnet na Trgu J. J. Strossmayera u Križevcima događala se danas prijepodne prava drama kad je 35-godišnji poduzetnik Željko Tukša stao pred bager koji je pred njegovim ulazom počeo kopati kanal. Tražio je šefa gradilišta i nekoga iz Grada, kako bi dobio objašnjenje zašto mu se ponovno onemogućuje prilaz do prodavaonice, kad se već nadao da će se poslije tri mjeseca ipak dovršiti radovi, kako se to i najavljivalo.

 

Dva dana prije Božića nadao se kupcima koji u ovo doba kupuju mobitele kao darove
Dva dana prije Božića nadao se kupcima koji u ovo doba kupuju mobitele kao darove
 

Policija brza i korektna

Umjesto odgovornih stigle su dvije policijske ophodnje, kojima je Tukša morao objasniti što ga je navelo na očajnički potez.

– Bili su vrlo korektni i jedino su mi savjetovali da se ispričam radnicima koje sam možda uvrijedio ili psovao. Uistinu mi je žao, no isto tako molim za razumijevanje jer zbog ovih radova ugrožena je egzistencija i mojoj obitelji i troje zaposlenika u prodavaonici.

Nadali smo se da ćemo barem dva dana prije Božića prodati zalihe mobitela koje nismo mogli prodati proteklih mjeseci, a pripremili smo kupcima i prigodne darove. Lani u isto vrijeme imao sam promet od 35.000 kuna u jednom danu jer ljudi kupuju mobitele za božićni dar. Zbog radova sada ne mogu ni ući u lokal, pa sam tražio da izvođači radova i gradska vlast imaju sluha za nas male poduzetnike na Trgu – objašnjava Tukša.

Odustali od Centra
Proteklih mjeseci ionako je imao poteškoća jer dostavljači nisu mogli do njegove prodavaonice, a kupcima se nije baš hodalo po blatu i kamenju gdje je invalidima i majkama s dječjim kolicima nezamislivo proći. Osim toga, telekomunikacijska kuća, čiji je predstavnik, odustala je od najavljenog otvaranja centra u Križevcima upravo zbog nemogućnosti prilaza na trgu.

– Upozoravao sam na probleme i u javnoj raspravi o projektu obnove trga na što sam dobivao odgovor da će sve biti u redu i da će se radovi dovršiti prije Božića – očajan je Tukša. 
 

Vezano

Komentari su zatvoreni.