Ujedinjeni u hip-hopu za Five4Kids


Dobrotvorni koncert Five4Kids hip-hop velikana Elemental, uz podršku križevačkog rap dvojca Balkanski rulet, održat će se sutra, u subotu 13. prosinca 2008. u Klubu kulture, s početkom u 22 sata. Sav prihod od ulaznica po 35 kuna ide u dobrotvorne svrhe za božićno darivanje djece s posebnim potrebama Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Križevcima. Osim navedenih, još se jedno hip-hop ime priključilo akciji – križevački MC Sin Dasine donira 10 primjeraka svog najnovijeg demo-uratka "Rap 100%", koji će se moći nabaviti na ulazu u Klub za 20 kuna koje također idu u humanitarni fond.


Elemental je nastao 1998. godine i do sada objavio četiri studijska albuma. U svojoj osnovi to je hip-hop bend koji putuje te preuzima i druge različite glazbene žanrove. Svoju glazbu ne smatraju proizvodom, već umjetničkim izrazom, pa se trude u pjesme unositi inovativnost, originalnost te stvoriti vlastiti stil. Danas Elemental čine: Luka Tralić – Shot i Mirela Priselac – Remi (MC-ji), Erol Zejnilović (gitara), Davor Zanoški (klavijature), Marijo Bilić (bas), Ivan Vodopijec (bubnjevi) i Nataša Tonković (prateći vokal).


Balkanski rulet su Danijel Rešetar, poznatiji ko 5oK12e iliti Gospon Kulir, i Robert Samardžija aka Glavar, britki su staroškolski hop kroničari iz pokreta otpora Vrtlin Crew, aktivističke skupine mladića koja kroz svoju glazbu ukazuje na društvene nepravilnosti i snažnom lirikom daje pogled iz svoje perspektive. Surađuju s beatmakerom i producentom R gadom, a prednastupali su kod Ede Maajke, Frenkija i Marčela. Balkanski rulet jedna ljubav jedna riječ!


Sin Dasine aka Matija Rožić aktivno repa od 2004. kao član danas umirovljene M.O.T.A.-e, surađivao s Targetom i Marzom, izvršni je producent u vlastitom studiju SDS Recordingz u Majurcu kod Križevaca, gdje je i snimljen i miksan sav demo-materijal "Rap 100%". Među gostima na 18 stvari uz Sindasinea su imena Khan, Tms Degutanti, 1000wolves, Mafy, Jonsey, glazbene podloge odradili su Dj Bero Zmaj, Dj Beat i Rayya.


Ovaj glazbeno-humanitarni događaj, kao i čitavu akciju Five4Kids koju organizira udruga P.O.I.N.T., podržavaju: Glazbeni forum Križevci, Križevačka pivnica, Grafocentar, HDS ZAMP, Klub kulture, Križevački poduzetnički centar, Trgovina tekstila Stella, Birotehnika, Udruga K.V.A.R.K. Medijski akciju čitavo vrijeme pokrivaju www.krizevci.info, www.soundguardian.com, www.auto-info.hr, www.zamirzine.net, Radio Koprivnica, Križevački vjesnik i ostali portali koji su podršku pružili barem objavom informacija o akciji.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.