Sutra veliki slet planinara na Kalniku

U nedjelju 4. svibnja održat će se 51. slet planinara Međudruštvenog savjeta Zagorskog planinarskog puta (ZPP) na Kalniku, u organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza, Međudruštvenog savjeta i Planinarskog društva Kalnik Križevci. Hodanjem po trasi ZPP-a obilježava se 50. obljetnica njegovog otvorenja još 1. svibnja 1958. godine. Svaka od 29 članica savjeta brine o trasi, za koju je izdan dnevnik i zemljovid obilaznice s kvalitetnom značkom.
Sutrašnji pohod ide od Novog Marofa i Križevaca te stazama od središta Ljubeščice ili kamenoloma Crni Kamenik u Kalničkom Ljublju, Gornje Rijeke preko ostataka starog grada Malog Kalnika, Vukovca preko tzv. Ilice i Svetog Petra Orehovca preko Stražinca.
Slet će početi svečanošću kod planinarskog domu na Kalniku točno u podne, a najboljem društvu u 2007. će pripasti prijelazni pehar. Kako u ime organizatora najavljuje Stjepan Jembrek, nakon objeda i druženja planinara uz ples i muziku sudionici mogu obići poučnu stazu na Kalniku i popeti se do Vranilca (643m) ili Škrinje (504m).

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.