Šokantno, odlično i pobjeda RK ‘KTC’-a

Na posljednju domaćinsku tekmu u jesenskom dijelu takmičenja pred rukometaše križevačkog kluba su došli igrači iz Petrijevaca koji su se do ovoga kola nalazili na pretposljednjem mjestu ljestvice.

Da utakmica neće biti baš lagana moglo se i očekivati jer u redove gostiju su se vratili dva igrača koji su još do nedavno igrali prvu ligu a dosad još nisu nastupali za Petrijevce.

Inače Petrijevci su selo koje sa nalazi na nekih 14 km od Osijeka i ima oko 3000 stanovnika, rukomet se igra više od trideset godina i prije par godina igrali su i drugu ligu. Početak žestok, pun tempa, odličan gostujući golman (4 obrane) i gosti vode 3:5, domaći igrači prihvaćaju izazov, podižu realizaciju te uz probuđenog golmana Višnjevića uspijevaju u 13. minuti izjednačiti na 8:8.

Slijedi dio utakmice kada se igra gol za gol do neke 20 min. kada domaćin uspijeva napraviti dva gola prednosti (14:12) koje drži do 28 min. gdje to podiže na +4, no poluvrijeme ipak završava s +3 (19:16).
U drugom poluvremenu očekivala se lakša "borba" no gosti iz Petrijevaca se sa time nikako nisu složili, naprotiv, zaigrali su i više nego odlično te od 30. do 43. min uspijevaju napraviti 4:11 te povesti 23:27 i utakmicu potpuno okrenuti u svoju korist. Domaći trener Miklečić uvidjevši situaciju poziva time-aut i uz čestu rotaciju igrača uspijeva vratiti svoj ritam igre. Pedeseta min. gosti vode 26:29 i imaju napad, situacija za domaćina i više nego loša no tada odličnu rolu je odigrao ponovo golman Višnjević obranivši u 4 min 2 sedmerca i kontru te uz maksimalnu borbenost na terenu svih igrača, Križevčani u 54. minuti vode 31:30.

Atmosfera nabrijana do krajnih granica: svaka obrana ili svaki gol se dočekuje s erupcijom oduševljenja, a u 57. minuti semafor pokazuje 33:32 za domaćina. Slijedi napad gostiju koji prekršajem zaustavljaju domaći, no gostujući igrač Opančar to ne može izdržati već se fizički želi obračunati, što suci kažnjavaju izravnim crvenim kartonom (što je ujedno i prvo isključenje za goste) ali i isključenjem jednog igrača domaćina. Napetost ne popušta, što dovodi do još jednog isključenja za goste zbog grubog prekršaja, tako da domaćin 3 minute prije kraja ima igrača više. Uz iznimno pametnu igru uspijeva utakmicu privesti u svoju korist.

KOMENTAR: Pravi sportski rukometni događaj, jedna od najljepših utakmica ove jeseni uopće i gosti u ovom sastavu sigurno neće dugo biti na tako niskom mjestu na ljestvici. Navijači i više nego zadovoljni sa prikazanim jer dramaturgija tekme je bila mrak, normalno sa sretnim završetkom za Križevčane. Igrač za istaknuti je golman Višnjević sa 18 obrana od koja su 3 sedmerca. Nakon 10 kola "KTC" se nalazi na 4. mjestu.

II HRL SJEVER

RK "KTC" – RK "PETRIJEVCI" 35:33 (19: 16)

Za "KTC" su igrali i postigli pogotke: Roman Prredojević 7, Neven Predojević 7, Krunoslav Hunjak 6, Čorda 5(4), Kraljić 4, Trajkovski 4, Kamenar 2, Šokičić, Petrač, Ivan Augustinčić, Matija Hunjak, Celovec, Višnjević 18 obrana, Benković 1 obrana

TRENER: Dragutin Miklečić
Sedmerci: "KTC" 4/4, Petrijevci 4/7
Isključenja: "KTC" 8 min. Petrijevci 4 min.
Sljedeće, zadnje kolo igrači RK "KTC" gostuju u Požegi

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.