Mališani učili o vrijednosti vode

I ove je godine na Županijskom obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima pozornost pridana i najmlađima. U sajamskoj hali C učenici dvaju gradskih osnovnih škola tako su sudjelovali u ekološko-obrazovnoj radionici Voda je život, koju su vodile stručnjakinje Komunalnog poduzeća Dijana Mijač i Marija Vragović.

Učenici su slušali o vrijednostima vode kao najvažnijeg resursa na planetu, te dobili i korisne savjete o načinima kako se ona može razumno koristiti. Osim što su saznali da je Hrvatska u Europi treća po bogatstvu i dostupnosti pitke vode, učenici i njihovi nastavnici čuli su odakle oni sami piju vodu. Voda do njihovih gradskih i školskih slavina dolazi iz dva vodocrpilišta – Vratno i Trstenik, a crpi se iz dubokih bunara.

U sklopu radionice predočeni su i likovni radovi, zapisi i fotografije vrtićanaca i školaraca, posvećeni zaštiti okoliša, informacijama o vodi i životu na Zemlji.
Inače, na štandu KP-a u hali B mogu se dobiti i besplatni testovi za ispitivanje tvrdoće vode u domaćinstvu, te doznati podaci o posljednjoj analizi vode, provedenoj u rujnu na devet različitih lokacija u gradu i okolici. Rezultati ukazuju da, za razliku od nezdravih pojava s vodom u drugim hrvatskim gradovima, križevačka voda nema štetnih sastojaka i potpuno je sigurna i zdrava za konzumaciju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.