Do kraja godine sajmeni hangari u vlasništvu Grada

Do konca godine vojni hangari, u kojima od jučer do sutra traje 11. Županijski obrtnički i gospodarski sajam, ove godine čak s prefiksom regionalnog, postat će vlasništvo Grada Križevaca, što će to biti i sa svim preostalim prostorima bivše vojarne. Zborio je tako ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade Damir Polančec jučer na sajamskom otvorenju, koje je (opet) bilo (neizbježno) predavanje iz PiG-a…

Polančec je uime pokrovitelja, svojega ministarstva, imao čast otvoriti Sajam, što je bilo repriza lanjskoga jubilarnog sajma, prilikom kojega je ministar, u jeku predizborne kampanje, poručio da će se netko do idućega sajma (ovogodišnjega) dovesti autocestom, a netko autostopom, aludirajući da će već biti u gradnji brza cesta. Jučer je Polančec ponovio obećanje o cesti, osnaživši izjavu stavom da je ona u vrhu prioriteta koalicijske Vlade i da će njena gradnja, dionica od Gradeca do Vojakovačkog Kloštra, početi na proljeće.

– Ulaganje u infrastrukturu je preduvjet za razvoj gospodarstva i koliko god zbog financijske krize morali stezati remene u nekim drugim djelatnostima, to nećemo činiti na ovome projektu, jer je cesta u vrhu investicijskih prioriteta Vlade – poručio je pokrovitelj križevačkog Sajma, koji se time praktički potvrdio i kao prijatelj Grada. Svečano otvaranje 11. Sajma, trećega u bivšim vojnim hangarima, bilo je prilika za razmjenu pohvala u ostvarenju gospodarskih projekata grada i županije, s tim da su svi govornici, od župana, ujedno i predsjednika Organizacijskog odbora manifestacije, Darka Korena, gradonačelnika Branka Hrga te potpredsjednika Hrvatskog sabora Josipa Friščića, istakli velike zasluge ministarstva gospodarstva…

Hrg je tepao Polančecu da bi na sajmu mogao održati i kolegij svojega kabineta, Friščić pričao o gospodarskim prognozama za iduću godinu i tome da su Vlada i bankarski sustav svojim potezima uspjeli zadržati povjerenje građana unatoč negativnim posljedicama svjetske gospodarske krize…

Sajam je ove godine organiziran na "mirniji" način, kazao je gradonačelnik, dok su ostali visoki gosti pohvalili poboljšanje organizacijskih uvjeta. Novost na Sajmu je, osim bolje infrastrukture, i u programskom dijelu, jer se prvi puta predstavljaju sve strukovne škole iz Koprivničko-križevačke županije, čiji učenici imaju priliku tako se upoznati i s potencijalnim poslodavcima.

Iako je Sajam tek bio započeo, oči su uprte i u organizaciju sljedećega, pa je izražena volja za dolaskom još više izlagača (kojih je ovih dana manje nego lani), pa je Hrg spomenuo da Grad sigurnim korakom kroči naprijed u razvoju gospodarstva, više je poslovnih subjekata, smanjuje se nezaposlenost, a vrhunac bi trebao biti, istaknuto je, stavljanje u funkciju nove poduzetničke zone na Gornjem Čretu, zakazano za nagodinu.

Očekuje se tada i početak gradnje talijanske tvornice alatnih strojeva MEP, s kojom je na lanjskom Sajmu potpisan sporazum.

O suradnji gradskih, županijskih i državnih vlasti u provođenju razvojnih projekata čulo se i od spomenutih potpredsjednika Sabora i potpredsjednika Vlade. Oni i dalje potiču razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva, kao "najžilavijih dijelova hrvatskoga gospodarstva" koji u najvećoj mjeri pune lokalne proračune. Velika je zasluga križevačkih gradskih vlasti, uz zasluge samih gospodarstvenika, uputio je hvalu Hrgu Polančec, što je poduzetnička zona u ulici Nikole Tesle proglašena najboljom u Hrvatskoj u izboru ministarstva gospodarstva.

Čestitke na organiziranju Sajma koji ima svjetlu perspektivu uputili su i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, županijskih gospodarske i obrtničke komore, predstavnici Zagrebačke županije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.