Auto-Info: Novi Honda Accord 2.4 Executive MT


Iako je konkurencija iz dana u dan sve jača, 8. generacija Accorda uspješno se bori za tržišnu poziciju. Provjerite zašto je Honda Accord jedna od najprodavanijih limuzina na našem tržištu.
Od kada je davne 1981. godine proizvođač automobila iz Tokija predstavio prvi Accord, jasno je bilo kako će ta limuzina najviše privlačiti dinamične ljude upravo zbog svog dinamičnog izgleda. Nova Honda Accord zadržala je sve dizajnerske smjernice prethodnog modela te se može pohvaliti agresivnim, sportskim, ali i elegantnim izgledom.


Izvana gledano, jasno je vidljivo  kako Accordom vladaju oštre linije. Sprijeda su najupečatljivija svjetla i maska motora, koja djeluje glomazno. Sa strane gledano, nema puno iznenađenja. Sve je predvidljivo, ravne linije sa velikim plohama te izbočeni blatobrani koji vizualno proširuju automobil. Straga se nastavlja sportski doživljaj. Dvije ispušne cijevi, po jedna sa svake strane te veliki branik savršeno upotpunjuju sportski izgled nove Honde Accord.


Ovaj model napravljen je kako bi konkurirao sve popularnijim premium limuzinama srednje klase, kao što su Audi A4, BMW serije 3 i Mercedes C-klasa. Upravo su se zbog znatno povećali gabariti. Unutrašnjost sada već na prvi pogled izgleda puno kvalitetnije. Upotrebljavani su kvalitetniji materijali, a i završna obrada je bolja. Središnja konzola i dalje izgleda futuristički, ali je nažalost i dalje vrlo komplicirana. Klima uređajem je vrlo jednostavno upravljati, no kada je riječ o audio sustavom i postavkama automobila, stvar se znatno zakomplicira. Naime, sustav sam po sebi nije toliko kompliciran koliko je raspored tipki zbunjujući. Ali kada se naviknete, ni to neće predstavljati problem. Testirani model bio je opremljen najvišem paketom opreme, Executive, pa je i unutrašnjost oku ugodnija. Pogotovo kada bacite pogled na sportska kožna sjedala, koja serijski dolaze sa navedenim paketom opreme. Sjedala su, nećemo pretjerivati, odlična. Vrlo su udobna i pružaju dovoljno bočnog potpora za zadrži tijelo u pravoj poziciji u svim zavojima. Grijana jesu, što je odlično za zimu, ali tijekom ljeta nedostajala bi im ventilacija. Sjedala su i električni podesiva u raznoraznim smjerovima tako da se savršena upravljačka pozicija može naći vrlo brzo, a zahvaljujući memoriji, neće biti muke sa ponovnim namještanjem prilikom promjene vozača. Upravljač se također podešava po visini i dubini. Kada smo već kod upravljača, valja napomenuti kako dobro prenosi informacije sa prometnica, a i dovoljno je direktan za agresivniju vožnju. Konkurencija je tu možda malo bolja, ali zato izvrsni 6-stupanjski mjenjač popravlja sliku. Mjenjač je vrlo precizan i voli brza zakucavanja. Upravo je onakav kakav mi očekujemo u sportskom automobilu. Prostora u unutrašnjosti ima dovoljno. Straga se mogu smjestiti i osobe višeg uzrasta, bez gužvanja. Vjerujemo kako neće biti problema ukoliko krenete na duži put sa punim automobilom. Problem možda može predstaviti prtljažnik koji prima 460 litara. Nije na dnu klase, ali nije ni top ponuda.


Testirani primjerak bio je opremljen odličnim benzinskim motorom zapremine 2.4 litre. Taj motor razvija 201 KS i pruža 234 Nm okretnog momenta pri 4.300 okr/min. U kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem kakvim je bio opremljen testirani model do stotke ćete ubrzati za svega 7,8 sekundi… Impresivno! Nastavite li ubrzavati, Accord staje tek na 227 km/h (tvornički) ili 220 km/h (realno). Na cesti se Honda Accord ponaša vrlo odraslo. Već spomenuti upravljač je direktan, a relativno kruto podvozje pomaže u prolascima oštrih zavoja pri velikim brzinama. Naginjanja karoserije ima, ali nakon par minuta agresivnije vožnje, lako ćete nagib ukalkulirati u stil vožnje. No, ukoliko pretjerate, može doći do predupravljanja. Kočnice su zadovoljavajuće ukoliko ne kočite jako, nekoliko puta uzastopno. Nažalost to se ne može izbjeći, pa ćemo reći kako su mu kočnice jedina mana što se same vožnje tiče.


Više na Auto-Info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.