Objavljen program 53. Križevačkog Spravišča, održat će se Predstava Pomirbe i večernji koncert

Krizevacko-Veliko-Spravisce

Ovo godine u subotu 04. srpnja 2020. Križevačko veliko spravišče održat će se pod nazivom „53. Križevačko spravišče“. Ova tradicionalno trodnevna, najstarija kulturno-turistička manifestacija u ovom kraju u organizaciji Turističke zajednice Grada Križevaca i Grada Križevaca, kao posljedica koronakrize održat će se u smanjenom obliku u želji da se tradicija očuva te da se središnji događaj predstave pomirbe održi uz pridržavanje preporuka HZJZ-a.

Pripreme za predstavu su u tijeku, glumci predano uvježbavaju u ovom kratkom periodu koji je nastupio nakon što su probe dozvoljene preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a nakon prošlogodišnjeg uspjeha, predstavu će i ove godine režirati Petra Radin.

Središnji događaj 53. Križevačkog spravišča je predstava pomirbe križevačkih purgera i kalničkih šljivara uz glazbenu pratnju „Pletera“ te dodjela javnih priznanja Grada Križevaca. Posjetitelji će već od jutra moći sudjelovati u likovnim radionicama za djecu i razgledati izložbu slika Križevačkog likovnog kruga na Nemčićevom trgu. „KUFER“ ulični festival i ove će godine biti dio manifestacije sa žonglerskim radionicama i predstavama za djecu. Spravišču će svoj doprinos dati i POOHfest, vatreni show, a atmosferu će dodatno zagrijati mlada pjevačka zvijezda Marko Kutlić, a sve će završiti uz neizostavan vatromet.

Danas je objavljen i program ove skraćene verzije Spravišća, a dan će biti u potpunosti ispunjen od jutra do kasnih sati.

09:00 – 13:00 Mali i veliki slikari svome gradu, likovna radionica za djecu, Nemčićev trg
09:00 – 19:00 Mali i veliki slikari svome gradu, likovna kolonija i izložba slika KLK-a, Nemčićev trg
14:00 – 17:00 KUFER – žonglerske radionice, Nemčićev trg
17:00 KUFER – Cirkorama “Čarolija šešira”, Nemčićev trg
18:00 KUFER – Tricycle Trauma “Dva lica”, Nemčićev trg
18:30 KUFER – Brego ft. PuTanja “Chi”, Dvorište galerije K2
19:00 POOHfest – Povorka od crkve sv. Ane do Strossmayerovog trga
19:30 Predstava Pomirbe i dodjela javnih priznanja Grada Križevaca – Lokacija: Strossmayerov trg
21:30 Loop Cirkus i Cirkultura “Las Calaveras” vatreni show, Nemčićev trg
22:00 Koncert – Marko Kutlić, Strossmayerov trg

nedjelja, 5. srpnja 2020.
00:00 Vatromet, Strossmayerov trg

Vezano

Komentari su zatvoreni.