Uskoro vikend dobrotvornog igranja paintballa


U subotu 25. i nedjelju 26. listopada 2008. jedan od poligona bivše križevačke vojarne bit će poprištem humanitarnog odmjeravanja domaćih i inozemnih, profesionalnih i amaterskih snaga u paintballu, a sav prihod od kotizacije i prodaje boje ide u korist akcije "Za Dijanino srce" kojom se prikupljaju sredstva za operaciju srčanog zaliska 24-ogodišnje Križevčanke Dijane Trušček u inozemstvu. Organizator dvodnevnog humanitarnog druženja u ovom ekstremnom sportu je križevački PK "Kalnik", aktualni viceprvak Hrvatske i povratnik s najjačeg europskog turnira gdje su se prošlog vikenda plasirali među 25 najboljih.


Susreti u timovima od tri igrača, s dvije zastave i vremenom od 3 minute, igraju se na poligonu Sup’Air Ball, a prema pravilniku Millenniuma sudit će licencirani hrvatski suci. Subotnji termini su od 9 sati ujutro rezervirani za borbe profesionalnih ekipa, kojih se već prijavilo dvadesetak, a dolaze iz svih krajeva Hrvatske, od Osijeka, Kutine, Čakovca, Varaždina i Marije Bistrice do Zagreba, Pule i Zadra, te inozemstva – Srbije te Bosne i Hercegovine. Kotizacija iznosi minimalno 300 kuna.


Za sve humanitarce i goste bit će organizirana subotnja večer u Klubu kulture pod nazivom "Black Sheep Paintball Night", čiji prihodi od ulaznica po cijeni 20 kuna također idu u humanitarni fond. Organizatori također najavljuju dobru zabavu i glazbene izvođače iznenađenja. Nedjeljni termini na borilištu u vojarni, koji bi u skorije vrijeme trebao izrasti u Black Sheep Paintball Centar, rezervirani su za građanstvo, a prijave timova primaju se elektroničkom poštom ili na mobitel 091-973-3265. Kotizacija iznosi minimalno 100 kuna, stotinu kuglica s bojom mogu se nabaviti za 25 kuna, a sav prihod ide za akciju.

Humanitarnu akciju su početkom rujna pokrenuli djelatnici Komunalnog poduzeća Križevci, gdje je zaposlen Dijanin otac Zvonimir Palić, a ubrzo su im se pridružila i druga poduzeća, građani, inicijative i udruge.

Troškovi liječenja u američkoj državi Cleveland kod uglednog svjetskog kardiokirurga Tomislava Mihaljevića kreću se oko 30 tisuća eura.

Svi zainteresirani mogu svoje donacije uplaćivati i dalje na žiro-račun akcije 2360000-1000000013 u Zagrebačkoj banci, broj računa 3114451170.

Vezano

Komentari su zatvoreni.