Novi košarkaški klub traži termin u gradskoj dvorani


Od 11. rujna 2008. Križevci su bogatiji za jednu sportsku udrugu građana. Riječ je o košarkaškom klubu Križevci, čiji je glavni inicijator i prvi predsjednik Goran Delić, križevački poduzetnik i vlasnik Križevačke štedno-kreditne zadruge. Zahvaljujući naporima uprave klub će već ove sezone zaigrati u ligi "B1 Sjever" Hrvatskog košarkaškog saveza, koja počinje 24. listopada. Klub će predstavljati selekcije seniora i mlađih kadeta, a u planu je i pokretanje škole košarke koja će u budućnosti stvarati kvalitetan domaći igrački kadar, istaknuo je tajnik kluba Krešimir Konfic.

Trenutno najveći problem klubu predstavlja nemogućnost održavanja treninga u dvorani OŠ Ljudevita Modeca, koju nedavnim preuzimanjem osnivačkih prava križevačkih škola gradska uprava na službenim stranicama naziva gradskom. Navodni manjak raspoloživih termina u Zajednici športskih udruga Križevaca opravdavaju popunjenošću dvorane tijekom radnog tjedna od 17 do 23 sata, no u upravi novoosnovanog kluba očekuju razumijevanje i dodjelu termina za treniranje, o čemu će narednih dana razgovarati i s gradskim pročelnikom za društvene djelatnosti Mladenom Tenodijem.

U međuvremenu klupskoj momčadi kao treninzi služe prijateljske utakmice u gostima, od kojih su prvu odigrali 1. listopada u Ivanić Gradu protiv istoimenog kluba. Domaćin je odnio pobjedu 57:51, a za KK Križevci su nastupili i koševe postigli sljedeći igrači: Antonio Pokos 4, Denis Doskočil (povrijeđen), Dražen Špiranec 11, Andrej Krofl 2, Igor Kuzmić 14, Matej Bolčić 4, Zvonimir Pavić 8, Hrvoje Held, Ivica Tomić 5, Darko Sokolić i Dejan Hrlec 4, koji je ujedno postigao i prvi koš za klub.


Seniore će trenirati Dražen Jendriš, a mlađe kadete Darko Sokolić. Iz KK Križevci napominju kako s drugim gradskim klubom, KK Radnik, i njihovim trenerom Ante Tomasom imaju dobru komunikaciju i suradnju te pozivaju sve ljubitelje košarke i sporta na podršku i navijanje za njih u prvoj igračkoj sezoni.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.