Koncertom dobrotvorno ‘Za Dijanino srce’

U subotu 4. listopada u križevačkom Klubu kulture će se održati humanitarni koncert za pomoć u liječenju sugrađanke Dijane Trušček (24), kojoj je neophodna skupa operacija srčanog zaliska. Prve listopadne subote pred dobrotvornu će publiku stupiti zagrebački sastavi Valungari i Kimiko, cjelovečernji koncert počinje točno u 21 sat, a sav prihod od ulaznica koje koštaju 30 kuna bit će uplaćen na žiro-račun akcije 2360000-1000000013 u Zagrebačkoj banci, broj računa 3114451170.

Mladi Križevčani su vijest o humanitarnoj akciji proširili i na Facebooku, najpopularnijem internetskom servisu za društveno umrežavanje, gdje je podršku već izrazilo preko 1200 ljudi, za koju se nadamo da neće ostati samo virtualna. Iz udruge K.V.A.R.K. koja organizira subotnji koncert, a medijski pokriva portal Križevci.info, pozivaju sve na dobročinstvo i potporu Dijaninog odlaska u Cleveland (SAD) na operaciju srca koja bi joj omogućila normalan život.

Za Kimiko su njemačka aktualna elektronika, američki underground i britanski indie pop interesna područja unutar kojih se bend pokušava kretati i izražavati. Kimiko se snažno oslanja na samplere i samostalno kreiranje zvukova, rezultat čega su kako sanjive tako i snažne elektro-pop pjesme.


Valungari su mnogočlana skupina koja je pred izdavanjem albuma "Šljuk" za izdavačku kuću Spona, nakon pobjede na 12. HGF-u u Zaboku. Opisuju ih kao mješavinu različitih stilova s bazom u rocku, na koju su dodali slojeve funka, punka, ska pa čak i folk ritmova. Neki ih nazivaju potencijalnim nasljednicima Hladnog piva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.