Objavljen CD s pjesmama o svetom Marku

Za nedavni blagdan Uzvišenja svetog Križa u križevačkoj crkvi sv. Križa je svečano predstavljen glazbeni CD "Molitva svetom Marku Križevčaninu", sa šest pjesama koje su križevački zborovi otpjevali u čast zaštitniku Križevaca i Koprivničko-križevačke županije.

Govoreći o značenju snimke, skladatelj i recenzent prof. Adalbert Marković kazao je da je u glazbenom životu i kulturi ovakav CD prava rijetkost, jer nema puno djela posvećenih nekom svecu, a ovime on kao da stiže u sve hrvatske crkve.
Na predstavljanju, upriličenom kao koncert, Ozren Bogdanović, inicijator snimanja CD-a kojim je objedinjeno sadašnje glazbeno stvaralaštvo o svetom Marku Križevčaninu, zahvalio je svim pjevačima na spremnosti i strpljenju tijekom snimanja, pohvalivši i gradsku upravu što je financijski podržala takav projekt.
Na disku su pjesme “Samo moli za nas”, u izvedbi Dječjeg zbora Glazbene škole Alberta Štrige, “Sveti Marko moli za nas”, Zbora mladih župe BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina, “Molitva sv. Marku”, Zbora mladih župe sv. Ane, “Malo svjetlo”, VIS-a Allegro, “Zahvala za sv. Marka Križevčanina”, Zbora odraslih župe BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina, te “Himna sv. Marku Križevčaninu”, HPD-a Kalnik. Cijena CD-a je 30 kuna i na prodaji je u Turističkom uredu Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.