Križevci: Vlasnik KTC-a o prodaji Agrokoru

GOSPODARSTVO Dobro surađujemo, ali se ipak ne prodajemo
       
Križevački robni lanac KTC sa 18 trgovačkih centara u Hrvatskoj i još pet u Vojvodini bio je i ostao stabilna obiteljska tvrtka i nema nikakva razloga da je moramo prodati jer ovogodišnje poslovanje bit će još uspješnije nego lani  kazao nam je danas Ivan Katavić, vlasnik i predsjednik uprave KTC-a, i opovrgnuo glasine o navodnoj prodaji Agrokoru robnih centara izvan Križevaca.

Glasine
Dodao je da ne smije iznevjeriti 1000 zaposlenika u Hrvatskoj i još 300 u Srbiji, a ni svoje potrošače.
Ne znam tko je i zašto lansirao te glasine, no mogu samo pretpostaviti da je tome možda razlog pokušaj destabilizacije. Inače s Agrokorom uspješno surađujemo jer njegovi se proizvodi mogu naći u svim našim robnim centrima. Kad bi se kojim slučajem dogodilo da moramo prodati tvrtku, izabrali bismo hrvatski konzorcij, no to nasreću nije potrebno i ne razmišljamo o prodaji  odlučan je Katavić.

Podsjeća da je KTC obiteljska tvrtka u kojoj kao stručnjaci rade oba njegova sina, da je u Križevcima već 43 godine, da je tu zasnovao obitelj i da mu je stalo do gospodarskog razvoja grada.

Odnos gradske vlasti
Sve financijsko poslovanje za sve robne centre, pa i za hotel u Baškoj Vodi, obavlja se iz sjedišta tvrtke, čime puni križevački gradski proračun.

Moram otvoreno reći da smo imali ponuda da sjedište KTC-a preselimo izvan Križevaca u druge gradove koji su nam nudili oslobođenje i olakšice u plaćanju lokalnih davanja, ali to nismo prihvatili iako nismo zadovoljni odnosom gradske vlasti prema KTC-u. Pritom posebno mislim na to što je križevačka vlast omogućila dolazak drugih robnih centara na najbolje položaje u samom središtu grada  otkriva Katavić.

Uz dva robna centra KTC-a, od kojih je prvi uređen u poduzetničkoj zoni u Ulici Nikole Tesle kad je malo tko poduzimao išta slično, u gradu su niknula još tri trgovačka centra, a pred otvaranjem je još jedan.

 Konkurencije se, ipak, ne plašimo i to nam je samo izazov da budemo još bolji  poručuje Ivan Katavić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.