Križevčanin u vrhu europske stomatološke udruge


Europska udruga studenata stomatologije (EDSA) svoj je godišnji kongres, 42. po redu, održala ovog mjeseca u Zagrebu. Osim proslave već 20 godina djelovanja organizacije, izborna godina polučila je izvrstan uspjeh i za hrvatske predstavnike, od kojih je jedan, Križevčanin Vedran Šantak, apsolvent četvrte godine stomatologije, postao novim potpredsjednikom EDSA-e.


Prva tri dana rujna glavni grad Hrvatske ugostio je čak 90 studenata iz 25 zemalja Europe, a po prvi puta su se kao promatrači pridružili i gosti iz Irana i Egipta. Osim što je po broju sudionika bio najveći EDSA-in kongres do sada, također je proglašen najbolje organiziranim, gdje su se studenti Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dokazali kao izvrsni domaćini.


EDSA djeluje kao krovna organizacija studenata stomatologije u Europi i od svog se osnutka bavi njihovim napretkom i stalnim poboljšanjem sustava obrazovanja. Kao partner organizaciji ADEE (Association of Dental Education in Europe), EDSA osigurava neprestanu komunikaciju između profesora, dekana i studenata u preko 250 stomatoloških fakulteta diljem Europe.


Neki od projekata kojima se EDSA bavi su: "Virtualna učionica", "Zelena stomatologija" koji potiče ekološku osvještenost studenata i profesora iz područja stomatologije, "Čimbenici koji uzrokuju stres u stomatološkom obrazovanju" te od ove godine novi projekt "Volonterski rad u stomatologiji".

Vezano

Komentari su zatvoreni.